Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivede
  • 01.12.2021. 13:10

Tugomir Majdak na čelu Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju?

Državnom tajniku već je u portfelju navedena uprava čiji je ravnatelj zatražio razrješenje.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
  • 1.392
  • 145
  • 2

Nakon što se jučer u poljoprivrednoj javnosti pojavila informacija da ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju, Goran Lipavić, želi biti razriješen te dužnosti, neslužbeno doznajemo da će tu upravu voditi državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak.

Majdaku je već sada u portfelju navedena uprava, pa se čini logičnim da preuzme i operativu do izbora novog ravnatelja, koji se bira javnim natječajem na mandat od četiri godine.

Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju, jedna je od najvažnijih uprava Ministarstva poljoprivrede - upravlja fondovima kojim se financiraju izravna plaćanja poljoprivrednicima i mjere iz Programa ruralnog razvoja RH, a kroz koje se godišnje isplati oko 5 milijardi kuna.

Ravnatelj u Ministarstvu poljoprivrede zatražio razrješenje

Veliki zadatak ove uprave  je izraditi novi programski dokument potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju za financijsko razdoblje od 2023. do 2027. godine u okviru nove Zajedničke poljoprivredne politike EU, za koje će Hrvatska na raspolaganju imati oko 685 milijuna eura godišnje.


Tagovi

Tugomir Majdak Ministarstvo poljoprivrede Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).