Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nepropisno uključivanje
  • 11.08.2020. 10:30
  • Požeško-slavonska, Jakšić

Traktorom sletio u kanal

Nepropisno uključivanje u promet, završilo je slijetanjem u kanal i - novčanom kaznom.

Foto: Depositphotos/smuki (ilustracija)
  • 608
  • 66
  • 0

Nepropisno uključivanje u promet završilo je za vozača traktora slijetanjem u kanal, a potom i novčanom kaznom. 

Kako je priopćila Policijska uprava požeško-slavonska, do nesreće je došlo u ponedjeljak, 10. kolovoza oko 13.50 sati u Jakšiću. "41-godišnji vozač koji je upravljao traktorom marke Steyr, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog je uključivanja u promet s makadamskog priključka na Vukovarsku ulicu, vozilom sletio s kolnika u putni kanal", kratak je opis događanja. 

Kolika je bila naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog uključivanja u promet, policija ne navodi.

Na području iste PU, u nedjelju je, pak, došlo do požara na poljoprivrednom stroju koji se proširio na strnište i rolo bale. 

"Nedaleko mjesta Vukojevica oko 17.20 sati, a tijekom baliranja slame na poljoprivrednoj površini traktorom i za to prilagođenim priključkom, kojim je upravljao 30-godišnjak, zbog pregrijavanja mehaničkih dijelova balirke, došlo je do prijenosa topline na slamu i požara u kojemu je izgorjelo 14 rolo bala, traktorski priključak te opožareno oko pet hektara strništa. Požar su ugasili vatrogasci", navodi policija. 

Vezano uz nesreću u Jakšiću, podsjećamo da je nedavno 73-godišnjak traktorom sletio u provaliju. Prema tadašnjem priopćenju PU sisačko-moslavačke, prometna nesreća dogodila se 29. srpnja, oko 21.30 sati, u mjestu Zakopa, na području Dvora.

Traktorom i pod utjecajem alkohola sletio u provaliju

"Nesreću je izazvao 73-godišnji muškaraca s područja Dvora, koji je pod utjecajem alkohola od 0,94 promila upravljao traktorom sisačkih registracija, krećući se makadam putem i uslijed nedržanja strane kretanja, kotačima je zahvatio travnato proširenje i u prevrtanju sletio u provaliju gdje se traktorom zaustavio naslonjen na stablo", objavili su tad.

Liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede.


Tagovi

Traktor Policija Sletio u kanal Nepropisno uključivanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer