• Javno savjetovanje
  • 04.02.2019. 13:30

Što je novo u Zakonu o OPG-u i uredbi o gnojivima?

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova savjetovanja. Provjerite što donosi Zakon o OPG-u, ali i izmjene Zakona o provedbi uredbe o gnojivima.

Foto: Pixabay/Mabel Amber
  • 1.298
  • 106
  • 1

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nova javna savjetovanja!

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=10173

Tema savjetovanja je: Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, s konačnim prijedlogom zakona 

Kako pojašnjavaju, Nacrtom prijedloga zakona o izmjenama Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, s Konačnim prijedlogom zakona provodi se odgovarajuće normativno usklađivanje sa Zakonom o Državnom inspektoratu (Narodne novine, broj 115/2018), u dijelu kojim je uređeno obavljanje inspekcijskih poslova poljoprivredne inspekcije.
Savjetovanje je otvoreno do: 16.2.2019.

Otvoreno je i Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o provedbi Uredbe EZ br. 2003/2003 o gnojivima, s konačnim prijedlogom zakona

Opis savjetovanja: Obzirom da poslove inspekcijskih nadzora iz nadležnosti poljoprivredne inspekcije Ministarstva poljoprivrede od 1. travnja 2019. godine preuzima Državni inspektorat, potrebno je izmijeniti odredbe Zakona o provedbi Uredbe (EZ) br. 2003/2003 o gnojivima („Narodne novine“, br. 81/13) koje se odnose na poslove obavljanja inspekcijskog nadzora nad provedbom ovoga Zakona i propisa donesenih na temeljem ovoga Zakona.

Savjetovanje je otvoreno do: 15.2.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon o OPG Gnojiva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi