Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 16.12.2021. 16:00

Što donose kriteriji vrednovanja dobavljača u okviru programa Školske sheme?

Cilj savjetovanja je dodatno unaprjeđenje provedbe samog programa u tekućoj školskoj godini, kao i poštivanje odredbi o nediskriminaciji i transparentnosti prilikom odabira dobavljača, navode iz Ministarstva.

Foto: Renata Prusina/Arhiva AK
  • 65
  • 10
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo dokumente Kriteriji vrednovanja dobavljača u sektoru voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru programa Školske sheme u školskoj godini 2021./2022., kao i Kontrolnu listu dobavljača.

Prema kontrolnoj listi dobavljača najviše bodova će dobiti onaj koji ima skladište udaljeno od škole do 25 kilometara. Što se tiče mlijeka i mliječnih proizvoda maksimalnih 20 dobit će proizvođačke organizacije koje imaju više vozila za dostavu te iznad pet vrsta proizvoda. Također, ekološki proizvođači ostvaruju veći broj bodova.

Isti kriteriji vrijede i za dobavljače voća i povrća, a detaljnije informacije pronađite ovdje.

Kako bi svi dionici procesa bili upoznati s postupkom, planirano je objavljivanje dokumenata na portalu e-savjetovanje u trajanju od 16 dana, a savjetovanje je otvoreno 27. prosinca 2021. godine.

Cilj savjetovanja je dodatno unapređenje provedbe samog programa u tekućoj školskoj godini, kao i poštivanje odredbi o nediskriminaciji i transparentnosti prilikom odabira dobavljača, navode iz Ministarstva.

Inače, program Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda provodi se u skladu s Nacionalnom strategijom za provedbu Školske sheme Republike Hrvatske od školske godine 2017./2018. do 2022./2023., čije su izmjene i dopune donesene na Sjednici Vlade RH od 29. srpnja 2021. godine te u skladu s Pravilnikom o provedbi Nacionalne strategije za provedbu školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2017./2018. do 2022./2023. ("Narodne novine", broj 93/21).


Tagovi

Javno savjetovanje Ministarstvo poljoprivrede Školska Shema Kriteriji Vrednovanje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.