• Stipendija

Stigli rezultati natječaja za studente, izabrani stipendisti Agrokluba!

Nakon analize prijava studenata na natječaj za Agroklub stipendiju, stručni je žiri izabrao Teu Januš, studenticu četvrte godine Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Filipa Pompera, studenta pete godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu

Foto: Vedran Stapić
  • 617
  • 157
  • 0

Poljoprivredni portal Agroklub ove je jeseni raspisao prvi natječaj za stipendiju vrijednosti 5.000 kuna, namijenjen studentima završnih godina, s ciljem prepoznavanja i promoviranja mladih kadrova - budućih poljoprivrednih novinara. 

Tijekom perioda od 9. rujna do 9. listopada tražili smo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Pristigle su mnoge prijave tekstova i video materijala, a žiri Agrokluba imao je zahtjevan zadatak  - izabrati najboljeg! 

Želiš li studentsku stipendiju Agrokluba? Klikni, pročitaj i prijavi se

Zainteresirani studenti su nam se javili iz Slavonije, Zagorja, Međimurja, Zagreba. Pisali su o mladim poljoprivrednicima koji u svoju proizvodnju uvode novitete, onima koji se hrabro hvataju u koštac s novim kulturama ili šire svoju djelatnost. 

Nakon analize prijava svih studenata na natječaj za Agroklub stipendiju, odlučili smo izabrati - dvoje studenata

Tea Januš iz Osijeka je studentica četvrte godine Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, smjera Agroekonomika, a Filip Pomper student pete godine studija genetike i oplemenjivanja životinja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Dobre priče i autentičan izvor informacija

Tea je ponukana budućom strukom, velikom ljubavi za pisanom riječi, ali i prema malim, lokalnim proizvođačima, odlučila u vrijeme pandemije započeti pisanje bloga. Natječaj Agrokluba joj se učinio kao odlična prilika da u svojim tekstovima predstavi upravo takve pozitivne priče, ali i one o svojim kolegama studentima te aktualnostima na fakultetu. 

Filip je kao pčelar hobist, kako kaže, shvatio koliko je bitna informiranost i poznavanje materije kako bi se uspješno bavili nečime, a tu veliku ulogu odigrava internet. "Smatram da je potreban
autentičan, svima razumljiv i povjerljiv izvor informacija kao što je Agroklub
", kaže naš stipendist koji svojim radom želi potaknuti afinitet mladih prema poljoprivredi. 

Tijekom trajanja stipendije Tea i Filip će imati priliku steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub, a mi im ovim putem želimo dobrodošlicu u naš tim! 


Tagovi

Agroklub stipendija Stipendisti Tea Januš Filip Pomper Natječaj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB