Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 19.10.2020. 15:00

Stigli rezultati natječaja za studente, izabrani stipendisti Agrokluba!

Nakon analize prijava studenata na natječaj za Agroklub stipendiju, stručni je žiri izabrao Teu Januš, studenticu četvrte godine Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Filipa Pompera, studenta pete godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu

Foto: Vedran Stapić
  • 669
  • 158
  • 0

Poljoprivredni portal Agroklub ove je jeseni raspisao prvi natječaj za stipendiju vrijednosti 5.000 kuna, namijenjen studentima završnih godina, s ciljem prepoznavanja i promoviranja mladih kadrova - budućih poljoprivrednih novinara. 

Tijekom perioda od 9. rujna do 9. listopada tražili smo studente novinarstva koji imaju afiniteta prema temama sektora proizvodnje hrane i događanja u agraru ili pak studente agronomije/veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i fotografiji.

Pristigle su mnoge prijave tekstova i video materijala, a žiri Agrokluba imao je zahtjevan zadatak  - izabrati najboljeg! 

Želiš li studentsku stipendiju Agrokluba? Klikni, pročitaj i prijavi se

Zainteresirani studenti su nam se javili iz Slavonije, Zagorja, Međimurja, Zagreba. Pisali su o mladim poljoprivrednicima koji u svoju proizvodnju uvode novitete, onima koji se hrabro hvataju u koštac s novim kulturama ili šire svoju djelatnost. 

Nakon analize prijava svih studenata na natječaj za Agroklub stipendiju, odlučili smo izabrati - dvoje studenata

Tea Januš iz Osijeka je studentica četvrte godine Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, smjera Agroekonomika, a Filip Pomper student pete godine studija genetike i oplemenjivanja životinja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Dobre priče i autentičan izvor informacija

Tea je ponukana budućom strukom, velikom ljubavi za pisanom riječi, ali i prema malim, lokalnim proizvođačima, odlučila u vrijeme pandemije započeti pisanje bloga. Natječaj Agrokluba joj se učinio kao odlična prilika da u svojim tekstovima predstavi upravo takve pozitivne priče, ali i one o svojim kolegama studentima te aktualnostima na fakultetu. 

Filip je kao pčelar hobist, kako kaže, shvatio koliko je bitna informiranost i poznavanje materije kako bi se uspješno bavili nečime, a tu veliku ulogu odigrava internet. "Smatram da je potreban
autentičan, svima razumljiv i povjerljiv izvor informacija kao što je Agroklub
", kaže naš stipendist koji svojim radom želi potaknuti afinitet mladih prema poljoprivredi. 

Tijekom trajanja stipendije Tea i Filip će imati priliku steći nova znanja i iskustva izvještavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacijskog sustava Agroklub, a mi im ovim putem želimo dobrodošlicu u naš tim! 


Tagovi

Agroklub stipendija Stipendisti Tea Januš Filip Pomper Natječaj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]