Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prsten u krumpiru
  • 27.08.2023. 15:00

Starica jedući krumpir zagrizla u prsten - traži se vlasnica

U zlatnom, ženskom prstenu ugravirana su slova i datum, vjerojatno vjenčanja iz 1953. godine te srce u kojem je slovo "N", sa strelicom

Foto: Depositphotos/schankz/FB/Christiane Geiger
  • 17.279
  • 924
  • 0

Vrlo neobičan događaj zabilježen je u Njemačkoj gdje je 90-godišnja žena Maria Tross jedući krumpir u njemu pronašla prsten. Da, dobro ste pročitali. 

Zagrizla je skuhani krumpir kojeg je pripremila njezina kći, a u njemu je bio vjenčani prsten na kojem su ugravirana slova "W" i "D" kao i datum, vjerojatno vjenčanja, 2/21/53 te srce u kojem je slovo "N", sa strelicom. 

Mislila da je crv

"Ispljunula sam ga s gađenjem, mislila sam da bi mogao biti crv", rekla je starica te se nemalo iznenadila kada je ugledala zlatni prsten. Tim više što se radilo o manjem gomolju. 

Medicinska sestra koja brine o njoj pokrenula je na Facebooku potragu za vlasnicom, u što se uključio i jedan njemački radio. 

Budući da je vrlo uzak, vjerojatno je pripadao ženi koja ga je izgubila tijekom rada u polju. 

Biološki moguće 

No, pitanje je, kako je uopće moguće da je izrastao u gomolju. Naime, prilikom rasta, biljka takve predmete izbaci, ili raste unutar njega, zbog čega može biti deformirana, no neće urasti u nju. 

Izvadio mrkvu za ručak, a žena na njoj pronašla davno izgubljen prsten

Karl-Josef Walmanns iz Državnog ureda za poljoprivredu u Hessenu je za hessenschau izjavio da je to biološki moguće, iako vrlo malo vjerojatno. "Krumpir stvara klice iz kojih će kasnije izrasti novi gomolji. Ako je prsten bio točno na kraju klice, teoretski bi mogao urasti u gomolj", kaže Walmanns koji nikada do sada nije čuo za ovako izniman slučaj.  "Dobitak na lutriji je vjerojatniji", komentirao je. 

Kći Marie Tross je kupila krumpir u lokalnom supermarketu u Wissmaru. Međutim, ne zna se je li iz domaćeg ili inozemnog uzgoja. Dakle, šanse da se pronađe vlasnik su male, kao i da se prsten pronađe u krumpiru.  


Tagovi

Pronađen prsten Prsten u krumpiru Potraga za prstenom Njemačka Izgubljen prsten


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.