Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FIS
  • 24.04.2023. 14:45

Srušio se server FIS-a? Nitko u Hrvatskoj ne može prodavati SZB?

Distributeri sredstava za zaštitu bilja kažu nam da sustav za čiju su prilagodbu imali vremena do 23. travnja - ne radi.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL (ilustracija)
  • 2.874
  • 181
  • 0

Sustav ePoljoprivreda već tjedan dana se ruši, nestabilan je i jako otežava prijavu prodavaonica sredstava za zaštitu bilja i prodavača u Fitosanitarni informacijski sustav, upozoravaju nas distributeri naglašavajući da se srušio server FIS-a te nitko u Hrvatskoj ne može prodavati SZB. 

"Sustav je pao, a Ministarstvo poljoprivrede o ničemu ne obavještava. Pa ako npr. dođe do zastoja u fiskalizaciji Porezna uprava i FINA već sljedeći dan objave po nekoliko puta što se dogodilo", kažu nam između ostalog moleći da ponovno pitamo resorno ministarstvo što se događa. 

Problemi sa FIS sustavom? Evo što kaže Ministarstvo poljoprivrede

Naime, kako smo već pisali, zbog primjene novog FIS-a koji je startao 1. siječnja 2023., od subjekata koji prodaju SZB zahtijevale su se intervencije na poslovnim programima (softverima) prodajnih mjesta u svrhu povezivanja s tim sustavom i to do početka ove godine.

I tada su distributeri upozoravali da je rok prekratak, a nadogradnja i prilagodba softvera komplicirana te ga je nakon upita Agrokluba Ministarstvo produljilo do 23. travnja 2023. godine, što će reći da je rok istekao jučer.

Nakon upita Agrokluba Ministarstvo produljilo rok prodavačima pesticida

Uputili smo im i novi upit oko FIS sustava, odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo. 


Tagovi

FIS Server SZB Distributeri EPoljoprivreda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).