Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žitni koridor
  • 14.03.2023. 16:00

Sporazum o crnomorskom koridoru produžen za 60 dana

Sporazum je s dosadašnjih 120 skraćen na 60 dana. Rusija želi zaadržati pritisak na Zapad

Foto: Depositphotos/oqtave
  • 268
  • 20
  • 0

Rusija je spremna produžiti sporazum o koridoru na Crnom moru za izvoz žitarica za 60 dana. Ova vijest je objavljena nakon konzultacija s Ujedinjenim narodima. Prvi put je ovaj ugovor potpisan u srpnju 2022. godine, a zatim produžen u studenom do 18. ožujka 2023. godine.

Sad je vremenski ugovor skraćen na dva mjeseca umjesto na dosadašnjih četiri i to na zahtjev Rusije u njenom nastojanju da zadrži pritisak na Zapad.

Poručili su da će svako daljnje produženje sporazuma ovisiti o zapadnim sankcijama. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov kritizirao je Zapad jer ne čini dovoljno da ukloni prepreke ruskom izvozu poljoprivrednih proizvoda i gnojiva i rekao da će se kontakti oko sporazuma nastaviti.

Rusija optužuje Ukrajinu za blokadu izvoza amonijaka

Ukrajina je negodovala na skraćivanje vremenskog okvira ugovora, ali nije odmah odbila ruski prijedlog za kraće produženje.


Tagovi

Rusija Ukrajina Ujedinjene nacije Crnomorski koridor Žitni koridor Ruski izvoz Produžen sporazum


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]