Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 07.10.2019. 12:00
  • Osječko-baranjska, Gašinci, Kondrić

Smrtno stradao 64-godišnji traktorist

Još je jedan život izgubljen na našem području.

Foto: Pixabay/ProStarDesigns (ilustracija)
  • 393
  • 29
  • 0

U prometnoj nesreći između Gašinaca i Kondrića poginuo je 64-godišnji vozač traktora. Prema prvim informacijama koje je iznijela Policijska uprava Osječko-baranjska, traktor se spuštao na nizbrdici kada je, iz zasad neutvrđenih razloga, iz njega ispao 64-godišnjak, kojega su potom pregazili kotači traktora.

Nažalost, vožnja traktorom tako je uzela novu žrtvu. Posjećamo, samo u prva četiri mjeseca 2019. godine 92 traktora sudjelovala su u prometnim nesrećama, u kojima su smrtno stradale 4 osobe, a 27 ih je ozlijeđeno, doznali smo iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

Od tada se dogodio još niz nesreća sa smrtno stradalima i bojimo se da će brojke do kraja godine biti još poražavajuće nego li prethodnih godina. 

Nesreće s traktorima: Samo do svibnja poginule su 4 osobe. Brojka je danas daleko veća

Statistika MUP-a, naime, kaže da je u posljednjih 10 godina na području Republike Hrvatske u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali traktori nastradalo 1.780 osoba, od kojih je 77 smrtno stradalo. Lani je, pak, zabilježeno 336 nesreća u kojima je devet osoba smrtno stradalo, a 81 osoba ozlijeđena. Godine 2017. u 334 nesreće, život su izgubile tri osobe, a 69 je ozlijeđeno. U 2016. je zabilježen najveći broj nesreća, 362, u kojima je poginulo pet osoba, a 80 ozlijeđeno. 

Inače, prevrtanje traktora je vodeći uzrok smrti poljoprivrednika širom svijeta. Japanski su znanstvenici shvatili kako bi mogli spriječiti nesreće uslijed prevrtanja traktora - vodećeg uzroka smrti poljoprivrednika širom svijeta.

Ako bi proizvođači traktora uzeli u obzir ponašanje lopte, moglo bi se spriječiti prevrtanje traktora, kažu istraživači.

Traktoristi, budite oprezni!


Tagovi

Traktor Nesreća Poginuo traktorist


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.