Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lokalne akcijske grupe
  • 01.10.2014. 09:05

Slavonski LAG-ovi i pčelarske udruge u Francuskoj

Sudionici studijskog putovanja su u Francuskoj posjetili LAG Cevennes, udruge i zadruge lokalnih pčelara, kao i poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koja se bave proizvodnjom i plasmanom meda, voća i povrća te ekoloških proizvoda.

  • 153
  • 8
  • 0

Uz podršku i inicijativu Virovitičko-podravske županije, predstavnici ukupno osam lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Slavonije, organizirali su zajedno sa slavonskim županijama i njihovih 10-tak pčelarskih udruga, studijsko putovanje u Francusku u razdoblju od ponedjeljka 22. do subote 27. rujna 2014. godine.

Studijsko putovanje je osmišljeno kako bi se slavonskim LAG-ovima približio način funkcioniranja LAG-ova u staroj zemlji članici koja LEADER pristup primjenjuje već 20-ak godina te kako bi se slavonski LAG-ovi upoznali s projektima koje su francuski LAG-ovi realizirali, odnosno koje u ovoj fazi već pripremaju u razdoblju 2014. – 2020. u okviru lokalnih razvojnih strategija u svojim ruralnim područjima. Dane su jasne smjernice i konkretni primjeri provedbe mjera kroz različite projektne aktivnosti te je naglašena potreba za institucionalnim povezivanjem interesnih grupacija i sektora u cilju provedbe i realizacije strategije.

Slavonskim pčelarima je ovaj posjet poslužio za kvalitetno sagledavanje i otklanjanje mogućih pretpostavki koje se u postupku zaštite izvornosti Slavonskog meda mogu javiti kao okolnosti koje utječu na slijed i duljinu trajanja postupka registracije. Virovitičko-podravska županija je inicijator projekta Zaštita oznakom izvornosti Slavonskog meda koji se od proljeća 2014. provodi na području Slavonije.

Sudionici studijskog putovanja su u Francuskoj posjetili LAG Cevennes, udruge i zadruge lokalnih pčelara, kao i poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koja se bave proizvodnjom i plasmanom meda, voća i povrća te ekoloških proizvoda. Kroz realizirano studijsko putovanje ostvaren je prvi korak prema budućoj uskoj suradnji i međusobnom povezivanju LAG-ova s područja Slavonije s LAG-ovima u Francuskoj.

Lokalne akcijske grupe koje su posjetile Francusku: LAG Virovitički prsten, LAG Marinianis, LAG Papuk, LAG Zeleni trokut, LAG Karašica, LAG Baranja, LAG Vuka-Dunav, LAG Bosutski niz.


Tagovi

LAG Izvornost Pčelari Med Razvojna strategija Lokalne akcijske grupe Pčelarske udruge LEADER Zaštita Francuska OPG Studijsko putovanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?