Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 18.09.2008.

Sladorana prodana Viru za 101,7 milijuna kuna

  • 798
  • 38
  • 0

Ponuda Vira je pobijedila zbog bolje strukture ulaganja

Udjel od 38,115 posto u županjskoj Sladorani, odlučio je u četvrtak Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), prodaje se virovitičkoj tvonici Viro. Utrku za županjsku tvrtku izgubio je osječki Kandit Premijer koji je nudio višu cijenu za dionice (133 milijuna kuna), što je 22 milijuna kuna više od Virove ponude, dok je ponuda Virovitičana jača u segmentu ulaganja - nude investicije od ukupno 168,34 milijuna kuna, za oko 12 milijuna kuna veća od Kanditovih, koja su predviđena u iznosu od 156,6 milijuna kuna.

Kako je rečeno na sjednici, ponuda Vira je pobijedila zbog bolje strukture ulaganja. Odluci UO-a usprotivio se sindikalni predstavnik Ozren Matijašević naglasivši kako je sindikat zadovoljniji ponudom Kandit Premijera.

UO HFP-a raspravlja i o provedenim natječajima za prodaju dionica tvrtki KIM iz Karlovca, te Adriachema iz Kaštel Sućurca. Ponudu na natječaj za kupnju 24,5 posto dionica karlovačkog KIM-a dala je zagrebačka mljekarska industrija Dukat, čiju je ponudu za kupnju KIM-ovog većinskog dioničkog udjela od 66,96 posto već ranije ove godine prihvatio Upravni odbor Fonda. Na natječaj za kupnju 81,67 posto dionica tvrtke Adriachem iz Kaštel Sućurca javila se zagrebačka tvrtka Kemokompleks.

Hrvatski fond za privatizaciju najavio je također kako će se u Karlovcu potpisati kupoprodajni ugovor između HFP-a i Dukat mliječne industrije o prodaji dionica društva KIM d.d. Karlovac. Ugovor će potpisati predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak i predsjednik Uprave Dukata Mato Zadro.


Izvori

BankaMagazine

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad naletim na ovakve objave, prvo na što pomislim je - Maja !! :)