Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fortenova grupa
  • 23.03.2022. 16:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Rusi prestaju biti suvlasnici Fortenova grupe?

Započeo je proces dubinske analize vezan uz moguću prodaju dijela udjela kompanije, potvrdili su iz tvrtke.

Foto: Borna Filic/PIXSELL
  • 591
  • 84
  • 0

Započeo je proces dubinske analize vezan uz moguću prodaju dijela udjela Fortenove.

"Fortenova grupa može potvrditi da je započeo proces dubinske analize vezan uz moguću prodaju dijela udjela kompanije, ali ne može komentirati nikakve detalje vezane uz potencijalnu prodaju odnosno kupnju vlasničkih udjela", odgovorili su na upit Hine.

Podsjetimo, glavni izvršni direktor Fabris Peruško u četvrtak je izjavio kako očekuje da će se za nekoliko tjedana ruska državna banka Sberbank prodati svoj udio. Ta ruska banka, s 40 posto vlasništva, najveći je pojedinačni dioničar u Fortenova Grupi.

Moguća prodaja udjela može se smatrati posljedicom sankcija kojima su izložene ruske banke zbog agresije Rusije na Ukrajinu. Udio ima još jedna ruska državna banka, VTB, koja ima udio od sedam posto.

Inače, Jutarnji list navodi da se može pretpostaviti da se razgovori vode s nekoliko mogućih kupaca. Taj list neslužbeno doznaje da je ozbiljno zainteresirani kupac mađarski investicijski fond Indotek grupa, u većinskom vlasništvu jednog od najbogatijih Mađara Daniela Jellineka. Indotek grupa je financijski konglomerat u vlasništvu mađarskih i američkih investitora, s razgranatim poslovanjem u nekretninama, financijskim uslugama, ali i logistici i prijevozu.

Fortenova grupa d.d. nastala je početkom travnja 2019. uspješnom implementacijom nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Grupa ima više od 50.000 zaposlenih, a posluje u tri temeljne djelatnosti - poljoprivredi, prehrani i prodaji te u netemeljnom poslovanju.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Fortenova grupa Sberbank Europe Sberbank Rusija Vlasništvo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]