• Nesreća
  • 28.08.2020. 13:30

Rušeći stablo smrtno stradao 43-godišnjak, dok je 19-godišnjak teško ozljeđen motornom pilom

Dvije teške nesreće dogodile su se prilikom sječe drveća i rezanja ogrijevnog drveta. U jednoj je 43-godišnjak smrtno stradao, dok je u drugoj osoba zadobila teške ozljede.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 840
  • 51
  • 0

Rušeći stablo u šumi pokraj mjesta Kraljeva Velika u općini Lipovljani poginuo je 43-godišnji muškarac, izvijestila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

Nesreća se dogodila u srijedu, 26. kolovoza u poslijepodnevnim satima, a očevidom je ustanovljeno da je 43-godišnjak rušio stablo jasena, koje je palo na njega i prikliještilo ga. Zbog zadobivenih teških ozljeda, unesrećeni je prevezen u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje je u večernjim satima preminuo.

Policija će o ovom slučaju dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

19-godišnjak teško ozlijeđen prilikom rezanja drva

Samo dva dana prije dogodila se još jedna nesreća u šumi, ali na sreću bez smrtnog ishoda. 

Naime, 24. kolovoza u šumi Boljavina prilikom rezanja ogrjeva drva motornom pilom, 19-godišnjak iz Vinkovaca, koji je bio zadužen za skupljanje izrezanih metrica, teško je ozlijeđen. Nesreća se dogodila jer se mladić suprotno pravilima sigurnosnog postupka tijekom rezanja kretao s lijeve strane te je desnom rukom naletio na lanac motorne pile u pogonu. 

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u OŽB Vinkovci, a o događaju slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 


Tagovi

Šuma Nesreća Jasen Rezanje ogrjeva Motorna pila Policija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kada sam neku večer na Facebooku objavila kako smo pozitivni na koronavirus i u izolaciji, javilo na... Pročitaj cijelu bilješku »