Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 19.03.2016. 12:00

Romić svjestan potrebe za poticajima

Davor Romić: Razumijemo osjetljivost poljoprivredne proizvodnje i ruralnog prostora i učinit ćemo sve kako bi potpore bile što prije isplaćene!

  • 3.863
  • 424
  • 0

Na saborskom Odboru za poljoprivredu zaključeno je da je najgore mljekarima i svinjogojcima, prema riječima samog ministra Romića dan prije na poljoprivrednoj konferenciji Slavonika u Osijeku.

Ministar poljoprivrede apelirao je na mljekare da ne odustaju te je izrazio nadu će mjere ministarstva omogućiti da se taj sektor oporavi i nastavi s razvojem. Proizvođači mlijeka su ogorčeni postupcima otkupljivača koji prema njihovom mišljenju nose velik dio odgovornosti za stanje tržišta mlijeka.

Otkupljivači vode kolo

Država ne funkcionira kako bi trebla, kažu mljekari, a to iskorištavaju velike tvrtke koje su glavni igrači na tržištu i time se situacija samo pogoršava.

Proračun zeleno svjetlo isplati potpora!

Uspješne zemlje EU drže do toga da na policama u trgovinama mora biti određeni postotak domaćih prozvoda kako bi kupac znao što kupuje, a daju primjer Austrije gdje je to i do 80%. Da bi se to ostvarilo, prvo treba zaustaviti uvoz, ističu iz Udruga proizvođača.

Potpore bi mogle biti isplaćene početkom travnja?

Ministar poljoprivrede poručuje kako je državni proračun rezan na svim stavkama osim na izravnim plaćanjima. "Razumijemo osjetljivost poljoprivredne proizvodnje i ruralnog prostora i učinit ćemo sve kako bi potpore bile što prije isplaćene", poručuje Romić. Ministar najavljuje da će potpore poljoprivrednicima biti isplaćene vjerojatno početkom travnja, ukoliko proračun bude prihvaćen kroz nekoliko dana.

Stara slava ministra Jakovine

Za prvo tromjesečje ove godine za isplatu potpora ostavljeno je 1,6 milijadri kuna, kaže sada već bivši, ali ne i zaboravljeni ministar Jakovina, nezadovoljan rokovima jer navodno je prva rata potpora već mogla biti isplaćena. Izjava Tihomira Jakovine na Odboru izazvala je Franju Lucića koji ga je podsjetio da se u protekle četiri godine nikada nije znalo kada će se poticaji isplatiti. Također, poručio mu je da je u prošle četiri godine uništio poljoprivredu.


Tagovi

Davor Romić Poticaji Isplata potpora Proračun


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]