Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 17.03.2016. 07:30

Proračun zeleno svjetlo isplati potpora!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi odradila je sve pripremne radnje i spremno čeka zeleno svjetlo za isplatu poticaja!

Foto: bigstockphoto.com
  • 6.196
  • 875
  • 0

Po prilici 100 tisuća poljoprivrednika koji očekuju toliko potrebne poticaje odnosno izravna plaćanja, ni nakon prijedloga Državnog proračuna ne mogu znati kada će početi isplata izravnih plaćanja.

Naime, prijedlog proračuna je tek prijedlog, a ništa se ne može sa sigurnošću tvrditi sve do njegovog izglasavanja odnosno prihvaćanja u Saboru RH. Ono što je bilo sigurno i prije, da oni moraju biti isplaćeni do 31. lipnja.

Potpore poljoprivrednicima tek u lipnju?!

Sigurna je i činjenica da će Europska unija, koja je prošle godine u poticajima participirala sa 35%, ove godine participirati sa 40%, dok će se ostatak namiriti iz Državnog proračuna. Tako stoji i u prijedlogu Državnog proračuna RH.

APPRRR spremno čeka izglasavanje proračuna

Ono što može razveseliti poljoprivrednike je činjenica da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ribarstvu spremna. Sve pripremne radnje su pri kraju i kad se spusti novac u APPRRR, trebat će vrlo kratko vrijeme za izračunavanja prava za svako pojedinačno plaćanje, nakon čega slijedi isplata.

Proračun za agrar: tresla se brda, rodio se miš!

Ne zaboravimo isplaćeno

Podsjećamo i da je dio novca koji za izravna plaćanja dolazi iz EU proračuna poljoprivrednicima već u studenom prošle godine isplaćen i to u iznosu od 750 milijuna kuna predujma. Također, izravna plaćanja vršit će se po istom principu odnosno pravilima kao i prošle godine.

Foto: bigstockphoto.com


Tagovi

Izravna plaćanja APPRRR


Autorica

Silva Videk

Više [+]

Novinarka s dvadesetogodišnjim iskustvom u Večernjem listu, s agronomskim obrazovanjem. Njezin moto je: Novinarstvo nije zanat već način života! :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!