Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 06.05.2020. 10:50
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Provalio u garažu, izvezao i odvezao traktor

Vlasnica traktora oštećena je za oko 30.000 kuna.

Foto: Aleksandra Kekić/Agroklub (ilustracija)
  • 1.270
  • 99
  • 0

Bez traktora ostala je poljoprivrednica iz Gudovca. Kako je kratko objavila Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, u razdoblju od 26. do 30. travnja, u Gudovcu, nepoznati počinitelj je provalio u garažu iz koje je izvezao i odvezao traktor marke IMT s kabinom.

Vlasnici je pritom pričinjena šteta od oko 30 tisuća kuna. 

Da je mehanizacija česta meta kradljivaca, podsjeća nas i slučaj iz siječnja 2019. Ukrali su traktor, ali se nisu dugo vozali, priopćila je tad Policijska uprava brodsko-posavska.

Prema izvješću, službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 18-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Naime, policija ih sumnjiči, da su u vremenskom periodu od 15. siječnja do 19. siječnja 2019. godine, na području općine Klakar iz privatne garaže (vlasništvo 63-godišnjakinje) otuđili traktor čime su vlasnicu oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali

Provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je da su 26-godišnjak i 18-godišnjak počinili opisano kazneno djelo. Policijski službenici su pronađeni traktor vratili oštećenoj, a protiv počinitelja kaznenog djela podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Dakle, u tom slučaju vlasnici je vraćen traktor. Nadamo se da će se isti scenarij dogoditi i u slučaju iz Gudovca. 


Tagovi

Krađa Traktor Gudovac Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]