Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promet
  • 20.05.2021. 12:00
  • Primorsko-goranska, Vrbovsko

Promili, neregistriran traktor, vrijeđanje: Vozač (60) kažnjen s gotovo 24.000 kuna

Nadležni sud izrekao mu je i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom "F" kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Foto: Depositphotos/adwo@hotmail.com (ilustracija)
  • 611
  • 191
  • 0

Jedinstvena novčana kazna u iznosu od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "F" kategorije u trajanju od tri mjeseca, izrečena je 60-godišnjem vozaču traktora. 

Kako navodi Policijska uprava primorsko-goranska, spomenutog su 60-godišnjaka zaustavili 16. svibnja oko 22 sata dok je na području Vrbovskog lokalnom cestom upravljao traktorom marke Ursus. Nakon zaustavljanja utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta. Nije imao ni osobnu iskaznicu.

Uz to, piše u izvješću, tijekom postupanja policije pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao službenike.

"Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola", nastavljaju.

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz  Zakona o osobnoj iskaznici.

U ponedjeljak, 17. svibnja, 60-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud, gdje je izrečena gore navedena presuda - jedinstvena novčana kazna i zaštitna mjera.

Vozači traktora lani počinili 3.379 prometnih prekršaja, kazne i iznad 100.000 kuna?

Podsjećamo, na nešto manju novčanu, ali i kaznu zatvora od 60 dana osuđen je krajem ožujka 69-godišnji traktorist iz Duge Rese. Kaznu mu je izrekao Općinski sud u Karlovcu, a teretilo ga se da je bez vozačke dozvole vozio neregistrirani traktor pod utjecajem alkohola (1,32 promila utvrdila mu je policija 24. ožujka).

No, isti je, naveli su iz Policijske uprave, i ranije kažnjavan zbog prometnih prekršaja odnosno svrstan je u kategoriju "recidivist". 


Tagovi

Promet Prekršaj Vozač traktora Kazna Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).