Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mraz
  • 20.04.2020. 15:10
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Prirodna nepogoda proglašena za Daruvar i Općinu Sirač

Mraz uzrokovan vrlo niskim jutarnjim temperaturama, doveo je do smrzavanja, oštećenja i očekivano značajnog umanjenja ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima, te na pojedinim povrtlarskim kulturama. 

Foto: Karolina Rastija
  • 323
  • 17
  • 0

Odluku o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane mrazom za područje grada Daruvara i općine Sirač, donio je danas bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. 

Kako pojašnjavaju, 15. travnja 2020. godine u jutarnjim satima područje grada Daruvara i općine Sirač zahvatio je mraz uzrokovan vrlo niskim jutarnjim temperaturama, čija je posljedica smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima, te na pojedinim povrtlarskim kulturama. 

"Nakon proglašenja prirodne nepogode sljedeći korak je na općinskim i gradskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda koja moraju zaprimiti sve prijave šteta od oštećenika, te unijeti sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta i prijaviti konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku putem Registra šteta", navode iz te županije. 

Virovitica: Proglašena prirodna nepogoda zbog mraza

Dodatno, obzirom na izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, a što posljedično dovodi do otežanog sudjelovanja velikog broja osoba u postupku prijave i procjene šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda na području Republike Hrvatske, Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda donijelo je Zaključak kojim se, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, omogućuje unos podataka o štetama nastalim uslijed prirodnih nepogoda i izvan zakonom propisanih rokova, sve do okončanja mjera koje se odnose na suzbijanje širenja pandemije na području Hrvatske.


Tagovi

Prirodna nepogoda Daruvar Sirač Mraz


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]