Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organizirana krađa
  • 19.05.2021. 07:30

Presuda lopovima koji su ukrali žitarica u vrijednosti od 1,7 milijuna eura

Sedmorica su otuđila 10.000 tona žitarica od tvrtke u kojoj su neki od njih bili zaposleni. Sada moraju i u zatvor i platiti odštetu.

Foto: Depositphotos/kiriak09
  • 1.718
  • 178
  • 0

Donesena je presuda sedmorici lopova, pripadnika bande koja je organizirano krala žitarice od 2018. do 2020. godine u njemačkom Oldenburgu. Optuženi su za krađu u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna eura, a otuđili su 10.000 tona ječma, raži i pšenice od tvrtke za stočnu hranu u kojoj su četvorica optuženika bila zaposlena. Preostala trojica članovi su obitelji koja radi ni manje ni više nego u putujućem cirkusu. Počinili su ukupno 510 kaznenih djela.

Kako smo već izvijestili, noću su kamionima odvozili žitarice iz tvornice stočne hrane u Essenu i prodavali ga dalje poljoprivrednim tvrtkama. Optuženi su sve priznali na sudu te im je izrečena kazna. Kako piše agrarheute, najveću je dobio 73-godišnjak iz cirkuske obitelji i to u trajanju od pet godina, a optužen je za sudjelovanje u čak 477 od 510 kaznenih djela. Njegov 48-godišnji sin i 27- godišnji unuk osuđeni su na četiri godine, a obojica su bili uključeni u počinjenje 316 kaznenih djela.

Utvrđeno je da su četvorica zaposlenika oštećene tvrtke umiješani u krađu i to u 185 do 282 slučaja. Dobili su uvjetnu kaznu u trajanju od dvije godine do osam mjeseci, odnosno tri godine i tri mjeseca, ovisno o broju kaznenih djela. Glasnogovornik suda rekao je da nitko od njih prethodno nije bio kažnjavan.

Glavnom optuženiku naloženo je da mora platiti 1,6 milijuna eura odštete. Naplata se traži i od ostalih, ali u manjim iznosima. 


Tagovi

Krađa Njemačka Lopovi Presuda


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]