• Krađa žitarica
  • 26.03.2021. 18:00

Krali žitarice iz tvrtke u kojoj su radili - procijenjena šteta 1,7 milijuna eura

U noćnim smjenama sedmorica Nijemaca utovarivala su žitarice u kamione te ih prodavali poljoprivrednim poduzećima. Počinili su 510 kaznenih djela, a sada ih čeka suđenje.

Foto: Depositphotos/Denisfilm
  • 1.311
  • 274
  • 0

U njemačkom Oldenburgu pokrenut je kazneni postupak protiv sedmorke za koju se tvrdi da su od 2018. do 2020. godine ukrali 10.000 tona žitarica u vrijednosti od oko 1,7 milijuna eura te počinili ukupno 510 kaznenih djela.

Kako piše agrarheute, prilikom uhićenja policajci su im oduzeli i vatreno oružje.

Ovog je tjedna započeo kazneni postupak protiv njih u okružnom sudu Cloppenburg. Sumnjiči ih se da su ukrali ječam, raž i pšenicu od tvrtke za stočnu hranu.

Žitarice prodavali poljoprivrednim tvrtkama

Naime, troje optuženika u dobi od 73, 26 i 47 godina dolazili su kamionima u tvornicu stočne hrane u Essenu, a preostala četvorica su bili zaposleni u toj tvrtki. U noćnim smjenama utovarivali su kamione žitaricama koje su potom prodavali raznim poljoprivrednim poduzećima. Kako navode tamošnji mediji, po dva vozila s teretom su potom parkirali u zabačenoj ulici grada Vechte, a u blizini autoceste.

No, policija ih je razotkrila u kolovozu prošle godine, a tijekom pretresa su im pronašli 150.000 eura gotovine i tri pištolja. Nakon toga su ih uhitili.

U srpnju je vlasnik oštećene tvrtke izvijestio o velikoj krađi, a u svom je priopćenju izjavio da se šteta procjenjuje na 1,2 milijuna eura. 

S obzrirom na 510 kaznenih djela u dvije godine pustošenja tvornice, dalo bi se zaključiti da je sedmeročlana banda žitarice krala gotovo svaku večer. 


Tagovi

Krađa Njemačka Lopovi Žitarice Šteta


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće napreduje... Zalijevanje, prihrana, zaštita... Ima svega... Nastala nala đungla navmoje 32 gredice... Malo se moja Parkinsonova bolest probudila pa sam 10 dana bila loše ali rad u vrtu me veseli moja terapija svali dan ❤️