Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosinac 2018
  • 01.01.2019. 12:00

Prepreka je prilika, iskoristimo je zajedno. Sretna Vam Nova 2019. godina!

Ispratili smo ne samo prosinac već i cijelu 2018. godinu. A što je obilježilo najljepši mjesec u godini? Prisjetimo se zajedno.

Foto: Bigstockphoto/photosvit
  • 175
  • 18
  • 0

Ne samo prosinac, iza nas je cijela 2018. godina. Je li bila dobra? Svatko od nas ponaosob će procijeniti, no 2018. je (deset godina od početka recesije i nimalo lagane 2008. kada su stvari počele ići nizbrdo, a kada je i stasao Agroklub), godina kada su i statističari počeli govoriti da se brojke sveukupno popravljaju. 

Poljoprivreda, dakako, ima prostora za daljnji popravak, kao i cjelokupno gospodarstvo, ali nekako nam se čini (volimo biti optimisti) da ide na bolje. Netko će reći gore i ne može, ali to na žalost nije istina. Uvijek može gore. Mi želimo bolje. Da ima onih koji svaku prepreku pretvore u priliku - itekako smo se uvjerili. Upravo to, prepreku prepoznati kao priliku i iskoristiti je, želimo svima vama. Sretna Vam Nova! Nek bude manje stresnija, plodonosnija i u svakom pogledu bogatija. 

A što je to što ste najviše čitali u prosincu? Prisjetimo se zajedno. 

Dario Benjak: Kada je otac dobio otkaz, novcem za školarinu kupio sam 30 koka

Dario Benjak jedan je od onih mladih ljudi na kojima će svijet ostati u sigurnim rukama. Kada se njegova obitelj suočila s problemom nezaposlenosti, taj je 25–godišnji student Veleučilišta u Karlovcu, odlučio čitavu svoju ušteđevinu, koju je godinama skupljao za plaćanje školarine, uložiti u pokretanje posla koji se, u samo četiri godine, razvio toliko da od njega može živjeti čitava obitelj.

Poticajima za kvalitetno stajsko gnojivo obnovimo Hrvatsku!

Kako je moguće da je stajnjak rješenje za našu poljoprivredu? Jednostavno - povećanjem korištenja stajnjaka na državnoj razini utječemo na dovoljan broj bitnih faktora koji će zasigurno za sobom povući mnoštvo pozitivnih promjena. 

Novo: Zakon o uzgoju domaćih životinja! Cilj je udruživanje i okrupnjavanje!

Zakonom se reguliraju uvjeti i način priznavanja uzgojnog udruženja i uzgojne organizacije koji će se po novom modelu provoditi odvojenim postupcima. Pritom, ne postoji mogućnost da Ministarstvo poljoprivrede ovlašćuje više uzgojnih udruženja ili uzgojnih organizacija za provedbu jednog (istog) uzgojnog programa na istoj pasmini domaćih životinja, a samim time i osnivanja brojnih udruga nižih i viših razina.

Josip Lilek uzgaja 150 crnih slavonskih svinja: Već pet godina ni one ni ja nismo morali kod doktora

Josip Lilek iz Suhopolja ni u mirovini 'nema mira'. Sa suprugom Nadom Hribar odlučio se na uzgoj crnih slavonskih svinja, a danas ih ima oko 150 komada. Hrane se, između ostalog, sirutkom i sijenom, OPG nosi oznaku Meso hrvatskih farmi, a kroz mjeru 10 Programa ruralnog razvoja čuvaju ovu autohtonu pasminu.

Želja puno, zemlje malo. Zna se tko gubi, a tko dobiva!?

Kada je riječ o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, svi se dionici okruglog stola slažu da u njemu ima dobrih elemenata, jednako kao što svi vide brojne probleme njegove implementacije.


Tagovi

Agroklub Prosinac 2018 Najčitanije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs