Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 06.08.2020. 16:30
  • Virovitičko-podravska, Suhopolje

Pregazio ga traktor u vlastitom dvorištu

Nakon nevjerojatnog izvješća, policija je uputila jedini mogući apel: Odgovorno postupajte s traktorima.

Foto: Depositphotos/Lighthunter (ilustracija)
  • 678
  • 45
  • 0

Odgovorno postupajte s traktorima, apel je kojeg je policija uputila nakon nesvakidašnjeg događaja koji se odigrao u dvorištu poljoprivrednika sa šireg područja Suhopolja. Kako jednostavno opisati što se dogodilo, priznajemo, nismo znali i mi pa smo se poslužili naslovom kojeg je u izvješću navela Policijska uprava virovitičko-podravska.

Dakle, u nedjelju, 2. kolovoza, 64-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,93 g/kg u svom dvorištu, u namjeri da stavi u pogon traktor, kroz otvorena vrata okrenuo ključ za pokretanje motora, a da se prije toga nije uvjerio da je poluga ručice mjenjača u brzini. Stroj se upalio i odmah pokrenuo, 64-godišnjak pao na tlo te mu je zadnji lijevi kotač prešao preko noge.

"Traktor je nastavio nekontroliranu vožnju pa udario u dvorišnu ogradu koju je savinuo i polomio metalni stup, da bi na travnatoj površini ispred ograde oštetio osobni automobil. Nastavio je potom kretanje preko odvodnog kanala te ušao u neograđeno dvorište, udario u betonski temelj od bunara kojeg nije oštetio već se odbio i nastavio vožnju pa se prednjim dijelom zabio u betonsku ogradu vlasništvo 84-godišnjakinje i napokon zaustavio", stoji u nevjerojatnom izvješću.  

Traktorom i pod utjecajem alkohola sletio u provaliju

Neoprezni poljoprivrednik je prevezen u Opću bolnicu Virovitica, utvrđene su mu ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica.

"U cilju izbjegavanja ovakvih i sličnih nemilih događaja upućuju se građani na odgovorno postupanje s vozilima, da ih ne ostavljaju neosigurana bez nadzora i prilikom korištenja poduzmu sve mjere sigurnosti te njima upravljaju na propisan način u svakoj prilici", zaključila je policija. 


Tagovi

Traktor Nesreća Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.