Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požari
  • 03.08.2020. 13:30

Požari u Dalmaciji i Slavoniji, vatrena stihija progutala travu, smreku i trsove vinove loze

Vatrogasno operativno središte zabilježilo je nekoliko većih intervencija tijekom vikenda. Na požarima otvorenog prostora bile su angažirane značajne vatrogasne snage.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
  • 325
  • 106
  • 0

Travu, nisko raslinje, smreku, ali i 300 trsova vinove loze na čak 12 hektara progutao je požar koji je ovoga vikenda izbio u naselju Radonić kraj Drniša. Međutim, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica, ovo nije bio i jedini s kojim su se borili vartogasci. 

Isti dan, 1. kolovoza, gorjelo je i raslinje na prostoru Uvale Strižnje na području Nacionalnog parka Kornati, a u nedjelju 2. kolovoza vatrena je stihija zahvatila raslinje, travu, trsove vinove loze i tri električna stupa na lokaciji Kistanje i to na površini od 8 hektara.

Uz požare u Dalmaciji koji su, srećom, ugašeni, vatrogasci su pune ruke posla imali i u Slavoniji. Gorjelo je područje u okolici Osijeka i to naselje Kešinci, a vatra je zahvatila strnište na površini od 6 hektara. 

Na području vukovarske gradske četvrti Borovo Naselje zapalilo se između 2.500 i 3.500 starih željezničkih pragova, a zbog velike topline oštećena je i pruga u neposrednoj blizini požarišta. Požar je uspješno lokaliziran oko 17 sati, a požarište se još uvijek sanira.

I dalje postoji opasnost od požara

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, opasnost od nastanka šumskih požara za početak kolovoza je vrlo velika na području južnog Jadrana, a umjerena i velika na sjevernom Jadranu i u istočnoj Slavoniji.

Ne paliti vatru na otvorenom prostoru! Vidiš požar? Odmah nazovi 193 ili 112!

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice mole sve građane na dodatan oprez te podsjećaju da je zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenom prostoru. Ukoliko primijetite požar ili dim, zovite vatrogasce na 193 ili Centar 112.

Podsjećamo i na akciju Hrvatskih šuma, više u videu: 


Tagovi

Požari Hrvatska Šibensko-kininska županija Borovo naselje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?