Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rupe u zemlji
  • 02.01.2021. 15:00
  • Sisačko-moslavačka, Mečenčani

Potres izazvao i otvaranje rupa u zemlji, opasnosti od poplava nema

Mještani Mečenčana, ali i okolnih sela zatrpavaju rupe koje dodatno prijete njihovim kućama.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
  • 739
  • 191
  • 0

Komogovina, Borojevići i Mečenčani su od jutra u radovima. Popravljaju se dimnjaci, krovovi, a rupe koje su se malo preko noći širile, mještani zatrpavaju. Kažu da se to znalo događati, no ne čekaju pomoć države nego sami saniraju i osiguravaju svoja dvorišta, napisao je na facebooku Daniel Pavlić

Naime, u mjestima Općine Donji Kukuruzari, kako je objavio ovaj dugogodišnji aktivist iz Hrvatske Kostajnice, a prenijeli brojni mediji, pojavilo se desetak rupa u zemlji, neke i s promjerom od nekoliko metara. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini su iseljeni, a policija je ogradila u zemlji nastale otvore kao posljedica potresa. 

Potres je, kao što smo i pisali, oštetio i nasipe, no nema opasnosti od poplave na sisačkom i petrinjskom području, poručili su iz Hrvatskih voda. 

Vodostaji su u laganom opadanju, a zbog oštećenja savskih i kupskih nasipa uzrokovanih potresom, još 30. prosinca donesena je odluka o uvođenju izvanrednih mjera obrane od poplava. 

Sedam oštećenja na nasipima, uvedene preventivne mjere od poplava

"Privremene sanacije će se raditi po prioritetima i kritičnostima svake pojedine dionice, a konačne sanacije nasipa će se raditi tek u povoljnijim vremenskim uvjetima nakon detaljnih istražnih radova i kvalitetnih tehničkih rješenja", rekla je za HTV voditeljica ispostave Hrvatskih voda u Sisku Tatjana Dovranić Kardeš. 

Kako izgledaju ogromne rupe koje je uzrokovao potres, najbolje pokazuju fotografije D. Pavlića.

Oko desetak rupa koje se šire na području Mečenčana

Objavljuje Daniel PavlićPetak, 1. siječnja 2021.

Tagovi

Rupe Potres Daniel Pavlić Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?