Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava u Kanadi
  • 19.11.2021. 12:00
  • Kanada

Poplave u Kanadi usmrtile tisuće životinja, preživjele ostale bez hrane i vode

Snimke iz zraka pokazuju dramatične slike potopljenih farmi, ali i farmera koji pokušavaju izvući životinje iz poplave pomoću motornih čamaca i jet-ski plovila.

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 511
  • 204
  • 0

Tisuće domaćih životinja su uginule, a mnoge su i dalje zarobljene poplavom nakon što je oluja na sjeverozapadu Pacifika pogodila glavno središte kanadske poljoprivrede. Na području britanske Kolumbije, ali i savezne države Washington u SAD-u, u dva je dana palo kiše koliko je bude u mjesec dana, što je uzrokovalo poplavu i klizišta. Evakuirane su tisuće ljudi, jedna je osoba poginula, a nekoliko se vodi kao nestalo. 

U okolici grada Abbotsford se nalazi više od 1.200 farmi koje 5,2 milijuna stanovnika Britanske Kolumbije opskrbljuje mlijekom i mliječnim proizvodima, jajima, mesom, navodi The Guardian

Snimke iz zraka pokazuju dramatične slike potopljenih farmi, ali i farmera koji pokušavaju izvući životinje iz poplave pomoću motornih čamaca i jet-ski plovila. U utorak je naložena evakuacija 300 ljudi sa 121 farme u nizini Sumas Prairie, nastaloj isušivanjem jezera prije stotinu godina. No, poljoprivrednici nisu htjeli napustiti svoje životinje. Ondje se nalazilo 60 farmi s 9.000 muznih krava.

Preživjelim životinjama nedostaje hrana i voda, u vrlo su lošem stanju zbog čega će morati biti eutanizirane. 

Osim ove tragedije, privremeno je prekinut i transport pšenice i uljane repice iz Kanade koja je jedna od najvećih svjetskih izvoznica žitarica. 

Osim toga, reuters piše kako će ove godine u tom dijelu svijeta biti teže pronaći pravo božićno drvce jer su i rasadnici pod vodom. Ta je zemlja najveći svjetski izvoznik prirodnih božićnih jelki. Godišnje ih izveze oko 2,3 milijuna od čega 97 posto otpada na SAD. 

Neka od njih su već posječena i zamotana, odnosno pripremljena za veleprodaju, ali su sada okružena vodom i vjerojatno će propasti. 

Kako je izgledala evakuacija krava, pogledajte u videu: 


Tagovi

Poplava u Kanadi Uginule krave Zarobljene životinje Potopljena farma Kanada Božićno drvce


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Odvojite 15-ak minuta vremena i popunite anketu vezanu za položaj žena u ruralnim sredinama. Dostupna je na linku 👉 https://t.ly/Dmxc1
Foto: Depositphotos/budabar