Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazne
  • 03.09.2013.

Poljoprivrednici ignoriraju kazne, biraju zatvor

Baranjski poljoprivrednici odbijaju platiti kazne u iznosima od 600 kuna za remećenje javnog reda i mira

Foto: Ivica Getto
  • 1.118
  • 252
  • 0

Četrdesetak seljaka, članova udruge Baranjska brazda, koji su tijekom prosvjeda, sredinom kolovoza traktorima krenuli u Zagreb, ali ih je s puta još u Baranji, vratila policija - dobilo je na kućne adrese 600 kuna teške kazne zbog remećenja javnog reda i mira.

Odgovornoj osobi, u ovom slučaju Petru Pranjiću, predsjedniku udruge, kako on tvrdi, prijeti i veća kazna.

"Ovo je još jedan dokaz koliko država skrbi o svom seljaku" razočaran je Pranjić, koji ističe kako mu nije jasno zašto su kažnjeni kada s policijom nisu ulazili ni u kakve sukobe, već su, nakon što su zaustavljeni, bez ikakvih trzavica svoje traktore okrenuli i vratili se kućama. Pranjić kaže da su jedini u Hrvatskoj koji su zbog događanja toga dana kažnjeni.

"Na nekim je punktovima bilo čak i ekscesa, ali, prema informacijama koje imam, nitko nije kažnjen. Što smo mi Bogu, odnosno nadležnima skrivili", pita se Pranjić. U ime kažnjenih seljaka tvrdi kako će kazne - ignorirati.

"Svi su složni oko neplaćanja kazni. Napravite mjesta u zatvoru", poručio je na kraju za Glas Slavonije, naglasivši kako će kaznu radije odraditi iza rešetaka, nego ju platiti. Podsjetimo, uoči odlaska u Zagreb isticao je kako se ne boje prekršajnih prijava i kazni, tvrdeći kako su seljaci već dovoljno kažnjeni.

"Ako Pero (bivši ministar Čobanković) za 28 milijuna može tri mjeseca guliti krumpire i mi ćemo mu praviti društvo", slikovito je objasnio. Slična priča može se čuti od još nekoliko baranjskih seljaka koji su bili spremni krenuti put Zagreba i blokirati zgradu Ministarstva poljoprivrede. Saša Pavković iz Luča, primjerice, kaže kako nisu kažnjeni zbog višednevne blokade, već zaustavljanja traktora na obilaznici.

"Nismo ih zaustavili iz hira nego zato što nam je policija blokirala put" tvrdi, dodajući kako ni on kaznu platiti - neće.

Foto: Ivica Getto


Tagovi

Kazne Baranjska brazda Blokada prometnica Prosvjedi Remećenje javnog reda i mira Petar Pranjić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]