Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 16.12.2020. 12:20
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija kreće u remont vrijedan 90 milijuna kuna

Ukupan trošak procijenjen je na 90 milijuna kuna pri čemu se izvode i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

Foto: Petrokemija d.d.
  • 356
  • 55
  • 0

Petrokemija d.d. kreće u remont svojih proizvodnih pogona koji je zbog utjecaja pandemije Covid-19 premješten s lipnja na prosinac ove godine, priopćili su iz tvrtke.

Kako navode, popravak će obuhvatiti postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1.

Najveća pojedinačna investicija kako pojašnjavaju dalje, bit će izrada i ugradnja novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera na postrojenju Amonijak, vrijedna oko 22 milijuna kuna. Ukupan trošak procijenjen je na 90 milijuna kuna pri čemu se izvode i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

"Remont počinje obustavom rada postrojenja UREA 24. prosinca 2020., a završit će početkom proizvodnje istog postrojenja 9. veljače 2021. godine“, ističu te dodaju kako su u tekućem razdoblju osigurane dovoljne količine zaliha mineralnih gnojiva, kako bi se zadovoljila predviđena potražnja na domaćem i inozemnom tržištu.

Podsjećamo, u prvih devet mjeseci tvrtka je ostvarila neto dobit od 315 milijuna kuna, u odnosu na 124 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine. Time su dokazali kako ni trenutna situacija oko pandemija Covid-19 nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima.

Petrokemija ostvarila dobit od 315 milijuna kuna u prva tri kvartala

"Poslovodstvo i dalje prati razvoj situacije vezano uz Covid-19 i provodi sve preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenih u Društvu. Također se kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje kompanije“, poručili su iz Petrokemije.


Tagovi

Petrokemija Remont Postrojenja Trošak Mineralna gnojiva


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.