Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 29.10.2020. 10:55
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija ostvarila dobit od 315 milijuna kuna u prva tri kvartala

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki neto dobit za I.-IX. 2020. iznosi 320 milijuna kuna, u usporedbi s neto dobiti od 178 milijuna kuna u I.-IX. 2019.

Foto: Renata Prusina
  • 190
  • 119
  • 0

U prvih devet mjeseci Petrokemija d.d. ostvarila je neto dobit od 315 milijuna kuna, u odnosu na 124 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine.

"Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki neto dobit za I.-IX. 2020. iznosi 320 milijuna kuna, u usporedbi s neto dobiti od 178 milijuna kuna u I.-IX. 2019. Jednokratne stavke upućuju na negativan učinak vrijednosnog usklađivanja obveza za naknade na emisiju CO2, kao i na milijun kuna za isplatu otpremnina u prvih devet mjeseci 2020", navode u priopćenju.

Podsjećamo, u prvih šest mjeseci 2020. godine, tvrtka je ostvarila neto dobit u iznosu od 239 milijuna kuna, u odnosu na 29 milijuna kuna u istom razdoblju prošle godine.

Petrokemija ostvarila dobit u prvom polugodištu, rastu plaće zaposlenicima

Isti dan nakon objave dobrih rezultata, predstavnici Uprave i sindikata – EKN, Demos HUS i Sindikata naftnog gospodarstva, usuglasili su Aneks Kolektivnom ugovoru za Petrokemiju d.d. Time su prvi puta nakon 12 godina povećana prava zaposlenika.

Pandemija nije negativno utjecala na potražnju

Pandemija Covid-19 u prva tri kvartala 2020. nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima, što je uz sposobnost tvrtke da održava kontinuiranu proizvodnju rezultiralo visokom količinom proizvodnje i prodaje u tom razdoblju. Volumen prodaje na domaćem tržištu veći je za 4% u odnosu na 2019., dok je na izvoznom tržištu niži 4%. 

Na poslovanje tvrtke pozitivno je utjecala znatno niža cijena prirodnog plina te implementirane mjere efikasnosti u prethodnim razdobljima.

Krize u Petrokemiji nema: U prvom tromjesečju ostvarili neto dobit od 150 milijuna kuna

"Poslovodstvo i dalje prati razvoj situacije vezano uz Covid-19 i provodi sve preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenih u Društvu. Također se kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje kompanije“, poručuju iz Petrokemije


Tagovi

Petrokemija Dobit Potražnja Mineralna gnojiva Koronavirus


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]