Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sveti Otac
  • 01.06.2022. 14:40

Papa Franjo: Nemojte, molim vas, pšenicu koristiti kao ratno oružje!

Duboko zabrinjava blokada izvoza žitarica o kojoj ovise životi milijuna ljudi, posebno u najsiromašnijim zemljama, apelirao je Sveti Otac.

Foto: Depositphotos/ grigoryepremyan@gmail.com
  • 237
  • 199
  • 0

"Molim vas, nemojte koristiti pšenicu, osnovnu hranu, kao ratno oružje!, apelirao je papa Franjo pozivajući na prekid blokade izvoza žitarica iz Ukrajine.

Kako je objavio Vatikan, Sveti Otac se na kraju svoje tjedne opće audijencije, ponovno osvrnuo na, naglasio je, okrutni i besmisleni rat u Ukrajini.

"Duboko zabrinjava blokada izvoza žitarica o kojoj ovise životi milijuna ljudi, posebno u najsiromašnijim zemljama", rekao je i pozvao da se učine dodatni napori kako bi se riješilo ovo pitanje i jamčilo univerzalno ljudsko pravo na hranu.

Osudio je vjerojatnu nestašicu žitarica, koja je dijelom uzrokovana invazijom Rusije na Ukrajinu.

Iz Vatikana podsjećaju da Ujedinjeni narodi upozoravaju da nam prijeti globalna prehrambena kriza te pokušavaju posredovati u dogovoru o deblokiranju ukrajinskog izvoza žitarica, unatoč tome što zapadni čelnici okrivljuju Rusiju da blokadom drži cijeli svijet taocem.

Invazija je, pišu, dovela do snažnog rasta cijena žitarica, ulja, gnojiva i energije, a kako bi spriječila krizu, Ukrajina pokušava izvesti svoje ogromne zalihe cestom, rijekom i željeznicom.

Na koju će stranu 22 milijuna tona ukrajinskih žitarica - preko Bjelorusije ili Turske?

Papa Franjo ponovno je zatražio i molio za mir u ratom razorenoj zemlji, ali i prekid ne samo rata u Ukrajini već i ratova diljem svijeta.

Faced with the madness of war, please continue to pray the Rosary for peace every day. And we pray for those responsible...

Objavljuje Pope francis pageUtorak, 31. svibnja 2022.

Tagovi

Papa Franjo Sveti Otac Apel Rat u Ukrajini


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]