Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 24.01.2021. 10:30

Otvoreno savjetovanje o Zelenom planu: Iznesite svoje mišljenje

Cilj je prikupiti informacije i odgovore šire javnosti koji će uz procjenu učinka biti sastavni dio EU zakonodavstva.

Foto: Depositphotos/Imagesines
  • 575
  • 371
  • 1

Europska komisija je pokrenula javno savjetovanje o izradi pravno obvezujućih ciljeva EU-a za obnovu prirode. Kao ključni element Strategije za biološku raznolikost do 2023. i Zelenog plana, obnavljanje oštećenih ekosustava pomoći će povećati biodiverzitet, ublažiti i prilagoditi se klimatskim promjenama te spriječiti i smanjiti učinke prirodnih katastrofa.

Cilj je prikupiti informacije i odgovore šire javnosti koji će uz procjenu učinka biti sastavni dio EU zakonodavstva. 

Ističu da ih posebno zanimaju povratne informacije tijela i pojedinaca koji se bave upravljanjem, obnovom i zaštitom bioraznolikosti ili na koje utječu različiti aspekti politike EU-a o toj temi, kao što su sve razine vlasti i upravljačka tijela, nevladine organizacije, akademska zajednica, konzultantska poduzeća, upravitelji zemljišta, projektanti i nositelji projekata te predstavnici industrije, poslovnog i financijskog sektora.

Savjetovanju koje je otvoreno do 5. travnja ove godine možete pristupiti putem ove poveznice. Također, možete ih kontaktirati i putem e-pošte: Florencia.SANCHEZ-ACOSTA@ec.europa.eu i to na svim jezicima država članica.

"Ljudske su aktivnosti u posljednjim desetljećima značajno promijenile tri četvrtine zemljine površine i dvije trećine oceana, destabilizirajući našu klimu i prirodne sustave", komentirao je povjerenik za okoliš, oceane i ribarstvo, Virginijus Sinkevičius. Dodao je da je obnova ekosustava trostruka pobjeda i to za klimu, prirodu i ljude. "Pomoći će u rješavanju krize biološke raznolikosti, klimatskih promjena i smanjenju rizika budućih epidemija", napomenuo je rekavši da može potaknuti i oporavak nakon pandemije, stvarajući radna mjesta i održiv rast.

Podsjetimo, EK je 3. srpnja prošle godine pokrenula redizajnirani portal Have Your Stay (Iznesite svoje mišljenje), na kojem građani EU, ali i tvrtke te nevladine organizacije mogu iznijeti svoja stajališta o inicijativama Komisije u ključnim fazama zakonodavnog postupka, a što uključuje i poljoprivredne teme.


Tagovi

Savjetovanje Europska komisija Bioraznolikost Zeleni plan Mišljenje


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]