Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 07.01.2019. 16:00

Otkriven uzrok požara na Eko poljoprivrednom imanju Željka Mavrovića

U požaru su, podsjećamo, izgorjele bale industrijske konoplje.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
  • 2.544
  • 175
  • 0

Otkriven je uzrok požara koji je u noći s petka na subotu izbio na Eko poljoprivrednom imanju našeg poznatog bivšeg boksača Željka Mavrovića u mjestu Sloboština, nedaleko Požege. Podsjećamo, u podrumskom skladištu koje trenutno koristi tvrtka OPG Majer u požaru su izgorjele bale industrijske konoplje, a do požara je došlo zbog pregrijavanja vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži. 

"U noći s 4./5. siječnja 2019., u mjestu Sloboština (općina Brestovac), došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu pravne osobe s tog područja. Do požara je došlo zbog pregrijavanja vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži, uslijed čega je došlo do taljenja izolatora te prenošenja topline i zapaljenja rolo bala konoplje koja je bila uskladištena. U  požaru je izgorio veći broj rolo bala konoplje, te je došlo i do čađenja  zidova i stropa podrumske prostorije i prve etaže zgrade, odnosno nastala je materijalna šteta. Požar su  dana 5. siječnja 2019., u vremenu od 8.30 do 23.30 sati gasili 14 vatrogasaca i tom su prilikom utrošili oko 53 500 litara vode i 380 litara pjene", propćila je požeško-slavonska policija. 


Tagovi

Konoplja Požar Željko Mavrović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?