Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 08.08.2020. 16:30
  • Međimurska, Palinovec

Ostao prazan kavez - ukrao zečeve, kokoši i patke

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, stoji u policijskom priopćenju. 

Foto: Jumpstory (Ilustracija)
  • 275
  • 80
  • 0

Bez zečeva, kokoši i pataka ostao je nesretni vlasnik dok se za nepoznatim kradljivcem i dalje traga. 

Kako je objavila Policijska uprava međimurska, događaj se zbio u četvrtak, 6. kolovoza u ranim jutarnjim satima u Palinovcu. "Nepoznati počinitelj je iz kaveza u nezaključanoj gospodarskoj zgradi ukrao zečeve, kokoši i patke. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna", kratko stoji u priopćenju. 

Policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Da ovakve krađe nisu rijetke, podsjeća nas i slučaj iz veljače kada je bez više komada janjadi ostao vlasnik iz Trnave kod Đakova. Kako je tad izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, u noći s 22. na 23. veljače, "nepoznati je počinitelj iz ograđenog prostora koji se nalazi na imanju 53-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao više komada janjića".

"Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem", navela je policija.

Na Božić iz nezaključanog kokošinjca ukrao nekoliko desetaka komada peradi

Osim živih domaćih životinja, policijske su uprave tada zabilježile i krađe mesa. Kako svježeg, tako i suhomesnatih proizvoda. "U noći sa srijede na četvrtak, 19./20. veljače u Novom Selu Palanječkom, nepoznati je počinitelj je iz garaže 78-godišnjeg muškarca, iz škrinje za zamrzavanje ukrao meso. 

Također se traga i za počiniteljem koji je sa petka na subotu, 21./22. veljače u istom selu s tavana dvorišne prostorije, vlasništvo 78-godišnjeg muškarca ukrao suhomesnate proizvode., navela je PU sisačko-moslavačka.


Tagovi

Krađa Policija Krađa zečeva Krađa kokoši Krađa pataka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]