• ULO Hladnjača
  • 05.01.2018. 07:30

Osijek napokon dobiva ULO hladnjaču?

Hladnjača bi trebala postati dio Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće.

Foto: Pixabay/tomostv
  • 471
  • 37
  • 0

U Osijeku bi iduće godine napokon trebala započeti gradnja ULO hladnjače. Priča o kojoj se govori više od desetljeća, konačno se pokrenula s mrtve točke, piše osijek031.

Kako podsjećaju, na prvom službenom radnom sastanku gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i osječko-baranjskog župana Ivana Anušića postignut je dogovor da će hladnjača postati dio Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće koji će se graditi na prostoru Industrijske zone Nemetin.

Besplatan obrok za 18.000 osnovnoškolaca!

Budući Regionalni centar trebao bi sadržavati hladnjaču, sortirnicu, sušaru, pakirnicu, tunel hlađenja, brojna skladišta te druge neophodne sadržaje. Izgradnja i opremanje tog objekta vrijedna je oko 40 milijuna kuna, a sredstva će, doznaju, dijelom financirati Županija, a dijelom iz fondova EU.

Župan Anušić na posljednjoj je sjednici Skupštine Županije rekao da su potpisani ugovori za pravo građenja na dvije čestice, a u tijeku je priprema projektne dokumentacije u čijoj će izradi sudjelovati i Prehrambeno-tehnološki i Poljoprivredni fakultet, kao i sami proizvođači. Građevinska dozvola bi se trebala ishoditi ove godine, a realizacija projekta započinje 2019., zaključuju.

Foto: Pixabay/tomostv


Tagovi

Osijek ULO Hladnjača Regionalni distribucijski centar Voće Povrće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi