Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijena goriva
  • 24.10.2022. 12:15

Od sutra skok cijene goriva, Vlada ipak intervenirala kod plavog dizela

Jedino gorivo čija cijena neće rasti je plavi dizel.

Foto: Martina Pavlović
  • 1.302
  • 144
  • 0

Od ponoći nas čeka poskupljenje goriva i to značajno. 

Premda je prvotna informacija bila da će rasti i cijena plavog dizela koja je ograničena na 8,49 kuna, Vlada je, potvrdili su za portal Index, odlučila u ovom slučaju iznimno intervenirati. Tako da ipak neće skočiti na 9,80 kuna po litri, kako se najavljivalo. 

Cijena mu, dakle, i dalje ostaje ista kao i prehodnih tjedana, no poljoprivrednici i dalje upozoravaju da im je najveći problem što ga na većini bezinskih stanica - nema. 

Prema zasad objavljenom, litra eurosupera 95 od sutra je 11.10 kuna, a eurodizela 13.44 kune. Ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike bit će 10.11 kuna, a ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7.5 kg i više 14.36 kuna. 

Alarmantno stanje: Strojevi stali, jesenska sjetva stopirana jer plavog dizela - nema?!

Na snazi su, tvrde iz Vlade, i dalje mjere ograničenja trošarina i marže bez kojih bi cijene bile za oko dvije kune više. 


Tagovi

Cijene goriva Plavi dizel Poskupljenje Vlada


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]