• Prevara s traktorima
  • 20.01.2020. 12:45
  • Koprivničko-križevačka, Đurđevac

Obećao jeftine traktore i prevario četvoricu za više od 47.000 kuna

Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je u srpnju i kolovozu 2017. godine u Đurđevcu, predočio četvorici oštećenika da može za njih nabaviti traktore po sniženim cijenama i zatražio da mu za to unaprijed plate određene novčane iznose.

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos (ilustracija)
  • 6.680
  • 433
  • 1

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 44-godišnjaka zbog prijevare "teške" više od 47.000 kuna. 

"Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je u srpnju i kolovozu 2017. godine u Đurđevcu, predočio četvorici oštećenika da može za njih nabaviti traktore po sniženim cijenama i zatražio da mu za to unaprijed plate određene novčane iznose, iako ih uopće nije namjeravao kupiti", stoji u priopćenju Državnog odvjetništva RH. 

Oštećenici su mu, kako navodi DORH, povjerovali i predali mu ukupno više od 47.000 kuna, koje je okrivljenik zadržao za sebe, a traktore nije nabavio.

Ovo je nažalost, još jedan primjer naivnosti koji je pojedince skupo koštao. Iako su u posljednje vrijeme sve češće internetske prijevare, još uvijek ima onih koji vjeruju "na riječ" polazeći od toga da sami nikoga nikada ne bi prevarili. 

Putem interneta dogovorio kupnju kombajna - ostao bez novca i bez kombajna

Pravilo broj jedan, a o kojem smo pisali u članku Kako prepoznati prevarante na internetu i sigurno trgovati, vrijedi i za kupovine traktora kada je riječ o pravnim i fizičkim osobama i glasi: Nepoznatima ništa ne plaćajte unaprijed. 

Ponavljamo, poslujte s tvrtkama koje se mogu provjeriti i koje imaju dobre recenzije prijašnjih kupaca. Koristite tuđa iskustva, pitajte za preporuku. Niti ona nije apsolutna garancija, ali će pomoći u brojnim situacijama. 


Tagovi

Prevara s trakotirma DORH Jeftini traktori Kupovina traktora Pravilo


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Domaće je domaće :-)