Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prevara s traktorima
  • 20.01.2020. 12:45
  • Koprivničko-križevačka, Đurđevac

Obećao jeftine traktore i prevario četvoricu za više od 47.000 kuna

Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je u srpnju i kolovozu 2017. godine u Đurđevcu, predočio četvorici oštećenika da može za njih nabaviti traktore po sniženim cijenama i zatražio da mu za to unaprijed plate određene novčane iznose.

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos (ilustracija)
  • 6.768
  • 434
  • 1

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 44-godišnjaka zbog prijevare "teške" više od 47.000 kuna. 

"Okrivljenog 44-godišnjaka tereti se da je u srpnju i kolovozu 2017. godine u Đurđevcu, predočio četvorici oštećenika da može za njih nabaviti traktore po sniženim cijenama i zatražio da mu za to unaprijed plate određene novčane iznose, iako ih uopće nije namjeravao kupiti", stoji u priopćenju Državnog odvjetništva RH. 

Oštećenici su mu, kako navodi DORH, povjerovali i predali mu ukupno više od 47.000 kuna, koje je okrivljenik zadržao za sebe, a traktore nije nabavio.

Ovo je nažalost, još jedan primjer naivnosti koji je pojedince skupo koštao. Iako su u posljednje vrijeme sve češće internetske prijevare, još uvijek ima onih koji vjeruju "na riječ" polazeći od toga da sami nikoga nikada ne bi prevarili. 

Putem interneta dogovorio kupnju kombajna - ostao bez novca i bez kombajna

Pravilo broj jedan, a o kojem smo pisali u članku Kako prepoznati prevarante na internetu i sigurno trgovati, vrijedi i za kupovine traktora kada je riječ o pravnim i fizičkim osobama i glasi: Nepoznatima ništa ne plaćajte unaprijed. 

Ponavljamo, poslujte s tvrtkama koje se mogu provjeriti i koje imaju dobre recenzije prijašnjih kupaca. Koristite tuđa iskustva, pitajte za preporuku. Niti ona nije apsolutna garancija, ali će pomoći u brojnim situacijama. 


Tagovi

Prevara s trakotirma DORH Jeftini traktori Kupovina traktora Pravilo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.