Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Davor Romić
  • 18.03.2016. 11:30

Nisam došao graditi karijeru već pomoći agraru

Davor Romić na Slavonici: Nisam došao graditi karijeru u politici već pomoći ruralni razvoj!

  • 1.235
  • 272
  • 0

Na prvoj poljoprivrednoj konferenciji Slavonika više od 300 sudionika, učenika, studenata, predstavnika poljoprivrednika, OPG-ova, akademske zajednice te vodećih stručnjaka razgovaralo je o smjernicama i izazovima hrvatske poloprivrede s kojima se danas susreću sve generacije poljoprivrednika.

Ministar poljoprivrede Davor Romić pritom se susreo i sa studentima Poljoprivrednog, Ekonomskog i drugih fakulteta u Osijeku.

Studenti poljoprivrede inspirirali ministra!

Pitali su ga mnoga, kako je i sam rekao, zanimljiva i ključna pitanja koja su odrazila svu težinu bavljenja proizvodnjom hrane danas, no ipak im je poručio kako su sretni jer su odabrali najljepše zanimanje od svih. Također je poručio da mu cilj nije graditi karijeru tijekom svog mandata jer je istu tijekom svog profesionalnog znanstvenog rada kroz ruralni razvoj i ostvario, već da mu je cilj što više pomoći poljoprivredi i dati svoj doprinos oporavku ruralnog poduzetništva.

Ne postoji recept za pravu kulturu

Jedno od zanimljivih pitanja je bilo i koju bi kulturu posadio nakon završetka fakultetskog obrazovanja, na što je ministar odgovorio da se prvenstveno u svojim studentskim danima planirao baviti ratarstvom, no da se njegova obitelj bavila proizvodnjom voća pa je na kraju završio oba smjera. Naglasio je i kako ne postoji recept za pravu kulturu, a ni za pravi odabir!

Sve teme koje su studenti istaknuli kao važne su poslužile kao poticaj i inspiracija ministru Romiću koji im je na kraju poželio uspjeh jer je budućnost poljoprivrede i u njihovim rukama.


Tagovi

Davor Romić Ministarstvo poljoprivrede Slavonika


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."