Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 17.03.2016. 13:00

Studenti poljoprivrede inspirirali ministra!

Danas je u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku ministar poljoprivrede prof.dr.sc. Davor Romić otvorio prvu poljoprivrednu konferenciju Slavonika.

  • 1.516
  • 280
  • 0

Danas je u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku ministar poljoprivrede prof.dr.sc. Davor Romić otvorio prvu poljoprivrednu konferenciju Slavonika.

Više od 300 sudionika, učenika, studenata, predstavnika poljoprivrednika, OPG-ova, akademske zajednice te vodećih stručnjaka razgovarat će o smjernicama i izazovima hrvatske poloprivrede s kojima se danas susreću sve ciljne skupine poljoprivrednog gospodarstva i generacije poljoprivrednika.

Vrijeme je za strategiju

"Izrazito me veseli činjenica da je danas ova dvorana puna što dokazuje veliki interes za razvojem hrvatske poljoprivrede. Želimo vratiti vjeru u hrvatski ruralni prostor. Istraživanja nam govore da je 650 tisuća hektara zemljišta u Hrvatskoj zapušteno. Smatram da je vrijeme za promjene.

Pozivam znanstvenu zajednicu i sve koji sudjeluju u cijelom procesu da zajedničkim snagama napravimo strategiju razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj. Sada je trenutak za promjene", rekao je Davor Romić prilikom otvorenja konferencije i kraćeg izlaganja pod nazivom Inovativne tehnologije u upravljanju vodnim resursima u poljoprivrednoj Hrvatskoj.

Studentica Poljoprivrednog fakulteta pita ministra: zašto praksa nije povezanija s teorijom?

Nakon otvorenja, studenti ‪Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku imali su zadatak inspirirati Ministra. I nisu ga štedili sa pitanjima! Bilo je tu svega, od prakse do znanosti, poticaja i zaštite proizvoda EU oznakama.

Potpora u implementaciji sredstava

Konferenciju je organizirala Udruga Zemlja i ljudi i agencija Apriori World. Institucionalni partner konferencije je Europska banka za obnovu i razvitak. Konferenciji su potporu pružili HBOR, Poljoprivredni fakultet u Osijeku i Agronomski fakultet u Zagrebu.

S jedne strane suočavamo se s tehnološkim razvojem u poljoprivredi, s druge strane su tu propisi Europske unije, a prema brojnim poljoprivrednim pričama hrvatska poljoprivreda je gotovo na koljenima. Na pitanja jesu li razlozi nedovoljna sinergija, malo stručnih kadrova koji mogu pružiti potporu u prijavi i implementaciji europskih sredstava ili nešto sasvim drugo, pokušat će odgovoriti ova konferencija.

Krunoslav Karalić, Davor Romić i Danijel Koletić

Ovo je tek početak

"Kao ishodište za organizaciju ove konferencije uzeli smo komunikaciju i sve komunikacijske procese. Transparentnošću i povezivanjem, dijeljenjem informacija možemo doći do rješenja", stav je organizacijskog odbora Slavonike. Potpredsjednik udruge Danijel Koletić za Agroklub je izjavio da je ovo tek početak inovativnih projekata koje će potaknuti razvoj poljoprivrede.


Fotoprilog


Tagovi

Davor Romić Strategija poljoprivrede Slavonika PFOS


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]