Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 07.12.2020. 09:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vrbanja

Naručio traktor iz Francuske, uplatio, angažirao prijevoz pa ostao bez novca i stroja

Nova internetska prijevara zabilježena je ovih dana. Prodavatelj je i ovoga puta bio iz Francuske, a naš kupac ostao bez novca i bez vrijednog stroja.

Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi (ilustracija)
  • 1.383
  • 424
  • 0

Bez traktora, ali i 24.000 eura ostao je 39-godišnjak iz Vrbanje kod Županje koji je kupnju dogovorio preko interneta.

Kako navodi Policijska uprava vukovarsko-srijemska, prijava za kazneno djelo Prijevare podnesena im je 3. prosinca. Oštećeni je, naime, tijekom studenog preko stranice "traktorpool" stupio u kontakt s oglašivačem, koji se predstavio kao državljanin Francuske, te dogovorio kupnju stroja.

39-godišnjak je uplatio ugovoreni iznos u dva navrata te potom, sukladno prethodnom dogovoru, angažirao vozača za preuzimanje traktora u Francuskoj, no po dolasku na dogovorenu adresu, vozač je utvrdio da na toj adresi ta tvrtka ne postoji te da je račun krivotvoren.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Nažalost, ovo nije prva takva prijevara. Osječko-baranjska policija početkom je ove godine izvijestila o gotovo identičnom slučaju gdje je prodavač također bio iz Francuske, a 27-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca putem interneta dogovorio kupnju novog traktora. Novčani iznos je odmah uplatio na bankovni račun nepoznate osobe.

Na internetu dogovorio kupnju traktora iz Francuske pa ostao bez više stotina tisuća kuna

Prodavatelj je nakon uplate prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni stroj nikada nije isporučen. Materijalna šteta iznosila je više stotina tisuća kuna. 

Samo nekoliko dana nakon ovog slučaja, ista je policijska uprava objavila i da je bez stotina tisuća kuna i traktora naručenog iz Engleske, ostao 60-godišnjak iz Narda kod Valpova. 

Još jedna prijevara: naručio traktor iz Engleske, ostao bez novca i stroja

Oglas je pronašao na internetu, stupio u kontakt s tvrtkom te ugovorio kupnju. Dogovoreni iznos je u travnju 2019. godine uplatio na bankovni račun nepoznate tvrtke. Nakon uplate prodavatelj je prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor nije isporučen. Materijalna šteta iznosila je oko stotinjak tisuća kuna. 


Tagovi

Prijevara Policija Kupovina traktora Internetska prijevara


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P