Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 30.03.2023. 16:30

Najavljeni prosvjedi u susjedstvu - na ulice izlaze srpski i bh poljoprivrednici

Predstavnici poljoprivrednih udruga Srbije te BiH objavili su da im je prekipjelo da se sahranjuje domaću proizvodnju prekomjernim uvozom.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 347
  • 76
  • 0

Poljoprivrednici u susjedstvu su presjekli - izlaze na ulice. 

Prosvjed će tako, 5. travnja, biti održan blokado cesta u više gradova i općina diljem Srbije.

"Dolazi proljetna sjetva, a mi nemamo sredstava za financiranje iste. Opterećeni smo dugovanjima, kreditima, a svoje poljoprivredne proizvode koje smo ostavili na čuvanju nismo u mogućnosti prodati jer nema interesa na tržištu", poručila je Nezavisna Asocijacija poljoprivrednika Srbije. 

Poljoprivrednici iz Bijeljine, uz podršku kolega iz cijele Bosne i Hercegovine, na prosvjede izlaze 7. travnja u 12 sati, rekao je predsjednik Udruženja "Sela Semberije i Majevice", Savo Bakajlić.

Najavio je i da će biti potpisana platforma o zajedničkom nastupanju ovog te Udruženja poljoprivrednika FBiH i Udruženja "Žito" iz Odžaka. Ne isključuju ni mogućnost formiranja novog udruženja koje će boriti za interese svih proizvođača protiv uvozničkog lobija i drugih problema koji ih opterećuju. 

Zašto je prosvjedovalo 5.000 slovenskih poljoprivrednika?

"Očekujemo veliki broj poljoprivrednika. Mi se povući nećemo, jer oni sahranjuju poljoprivrednu proizvodnju prekomjernim uvozom. Ja, kao predsjednik, stajem ispred svih njih", poručuje Bakajlić. 


Tagovi

Prosvjed Poljoprivrednici Srbije Poljoprivrednici BiH Nezadovoljstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kombajn kamp u Novocommerce Internationalu 🙂