Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Usmrtio tele
  • 04.06.2020. 14:25
  • Sisačko-moslavačka, Osekovo

Na ispaši usmrtio tele, meso odnio sa sobom

Oštećeni vlasnik teleta štetu procjenjuje na oko 8.000 kuna, navodi policija. 

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 1.474
  • 256
  • 0

Tele koje je bilo na ispaši, nepoznata je osoba usmrtila i sa sobom odnijela meso. 

Nevjerojatna priča stiže iz mjesta Osekovo, pokraj Popovače. Kako je priopćila Policijska uprava sisačko-moslavačka, zbog krađe tragaju za nepoznatim počiniteljem.

"Naime, on je s utorka na srijedu, 2./3. lipnja, u šumskom predjelu uz pašnjak na području mjesta Osekovo, grad Popovača, na za sada neutvrđen način usmrtio tele težine oko 280 kilograma koje se nalazilo na slobodnoj ispaši i ukrao meso. Oštećeni vlasnik teleta štetu procjenjuje na oko 8.000 kuna", navodi policija. 

Sličnih priča, srećom, nismo zablježili, no lani nas je šokirala priča iz Osječko-baranjske županije. Muškarac je u noćnom pohodu usmrtio tele i ponija u vlasništvu 43-godišnjaka i 45-godišnjaka. U noći sa 17. na 18. svibnja 2019. godine, 43-godišnjak je bez opravdanog razloga u Dardi usmrtio tele 45-godišnjaka. 

Nakon toga je u štali drugog 43-godišnjaka, također bez opravdanog razloga, usmrtio konja ponija. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od više tisuća kuna, javila je tad policija. 

U noćnom pohodu jednom susjedu ubio tele, drugom ponija

Inače, prema Kaznenom zakonu, tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, predviđena je kazna zatvora do godine dana. Veća kazna predviđena je za onoga tko ubije životinju ili je muči iz koristoljublja, i to do dvije godine zatvora. Tko iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme, kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci. Kazneni zakon predviđa i da će se zlostavljana životinja oduzeti.


Tagovi

Usmrtio tele Ukrao meso Policija Nepoznati počinitelj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.