Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upisi na fakultet
  • 16.07.2021. 14:10

Na FAZOS-u i Agronomskom fakultetu upisi idući tjedan: Predviđeno više od 700 mjesta

Za ljetni rok na FAZOS-u predviđeno je 275, a na Agronomski 430 redovitih studenata.

Foto: Renata Prusina
  • 225
  • 32
  • 0

Idući tjedan, točnije od 22. do 26. srpnja počinju upisi na preddiplomske sveučilišne studije na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti (FAZOS) i Agronomskom fakultetu Zagreb. 

Ove će godine budući brucoši FAZOS-a moći upisati smjerove Agroekonomike, Bilinogojstva, Hortikulture, Mehanizacije i Zootehnike, a na Agronomskom osim navedenih i Ekološku poljoprivredu, Fitomedicinu i Krajobraznu arhitekturu.

Za ljetni rok na osječkom fakultetu predviđeno je 55 redovnih mjesta po smjeru odnosno 275 studenata ukupno, dok je upisna kvota za izvanredne 20 tj. četiri za svaki smjer. 

Kako stoji na službenoj web stranici, izvanredni studenti studij upisuju i studiraju uz plaćanje pune participacije u iznosu od 7.370 kn, a strani državljani plaćaju godišnju školarinu 21.000 kn.

S druge strane, zagrebački fakultet nudi mogućnost samo redovitog studiranja, a ukupno se može upisati 430 ljudi. 

Poticaj za upis i stipendija od 10 tisuća kuna

Uvriježeno je mišljenje kako ove fakultete upisuju samo oni koji imaju zemlji i na kojoj nakon završetka studija mogu primjenjivati nova znanja, međutim u ovom velikom izboru smjerova svoj životni poziv mogu pronaći i oni drugi. 

Slavonskim će budućim brucošima veliki poticaj u odluci zasigurno biti i jednokratna stipendija u iznosu od 10 tisuća kuna godišnje po studentu koja se osigurava iz Državnog proračuna, a koja se može dobiti na 2. i 3. godini preddiplomskog i 1. i 2. diplomskog smjera. 

10 tisuća kuna stipendije za studente Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek

Napomenimo za kraj, upisi na FAZOS-u su od 9:00 do 14:00 sati u prostorima Fakulteta, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek, dok se na Agronomskom odvijaju online putem. 


Tagovi

Upisi na fakultet FAZOS Agronomski fakultet Stipendija Studij Brucoši


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎