Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvođači mlijeka
  • 21.04.2016. 08:30

Mljekari ministrima podijelili mlijeko!

Predstavnici poljoprivrednih udruga dijelili su ministrima mlijeko, ukazujući na probleme sektora mljekarstva.

Foto: Patrik Macek/Pixsell
  • 1.504
  • 75
  • 0

Jučer su, u srijedu 20.04.2016. mljekari došli ispred Banskih dvora gdje su dijelili mlijeko članovima Vlade, među kojima je bio i ministar poljoprivrede Davor Romić, piše 24 sata.

Ministar je uzeo i svoju litru mlijeka napominjući kako je on uz svoje poljoprivrednike.

"Kada je u pitanju vaša litra mlijeka, ja sam došao po nju, samo da ne bi slučajno ispalo da ministra nema uz svoje poljoprivredne proizvođače.", istaknuo je ministar kako brani interese poljoprivrednih proizvođača tamo gdje to treba, a to je u Bruxellesu i na Vladi. "Imate svog ministra", poručio je Romić.

I Romić došao po svoju litru!

Antun Laslo, iz Udruge OPG- Hrvatske Život, navodio je ministru brojne probleme s kojima se susreće proizvođač mlijeka: "Ovakvog mlijeka kojeg imaju proizvođači na OPG-ima nema u Europi, ili ima vrlo malo." Istaknuo je Laslo i činjenicu da se silnim uvozom mlijeka u Hrvatsku preko trgovačkih lanaca uništava domaća proizvodnja i domaća prerada.

Zabrinuti su mljekari, a poražavajuća je i činjenica kako svakim danom sve više hrvatskih krava završava u austrijskim klaonicama, a Hrvatska bilježi pad isporučenog mlijeka od 21%!

"Ako Vlada i ministar poljoprivrede pod hitno ne budu ništa napravili, za mjesec dana u Hrvatskoj će se prepoloviti i ovako nedostatna proizvodnja mlijeka. Zaštitite nas kao što su to za svoje proizvođače napravile druge članice EU-­a!"

Foto: Patrik Macek/Pixsell


Tagovi

Mljekari Mlijeko Vlada Ministar Davor Romić Tihomir Orešković Dijelili


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]