• Srpanj 2017
  • 01.08.2017. 12:00

Mjesec katastrofalnih nepogoda - ne ponovio se!

Što ste najviše čitali u srpnju?

  • 805
  • 98
  • 0

Iza nas je srpanj, mjesec u kojemu smo svjedočili katastrofalnom požaru koji je opustošio šume, maslinike i vinograde u središnjoj Dalmaciji, ali i prevrtjivom vremenu koje nije poštedjelo niti jedan dio Lijepe naše. Stradali su usjevi, višegodišnji nasadi, vrtovi... Koliko nam vrijeme nije bilo naklonjeno sa svojim olujama i tučom, najbolje svjedoči činjenica da su, usred ljeta, u srpnju, na ceste u Istri izišle ralice!

Lipanj u znaku uništavanja voćnjaka i cijena

Led je uklonjen, a Ministarstvo poljoprivredo najavilo je ovaj tjedan objavu natječaja vijednog 150 milijuna kuna s kojim bi se trebalo pomoći obnovi poljoprivrednog potencijala stradalog u vremenskim nepogodama. Novac je iz Programa ruralnog razvoja, a financirat će se i do 100%.


Tagovi

Srpanj 2017 Najčitanije Agroklub


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snijega nema puno u nizinama, ali ga se može naći iznad 400 mnv. Na vrhovima Krndije ima ga 10 cm