Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Samoizolacija
  • 12.05.2020. 19:35

'Mene su kaznili s 8.000 kuna jer sam vozio gnoj na njivu, a sad mogu s maskom na izbore!'

Uzeli su mi kompletnu sjetvu za ovo proljeće: sjemenje, umjetna gnojiva, špriciva, gorivo. Moje njive su ovu godinu u korovu, napisao je ogorčeni poljoprivrednik nakon izjave ravnatelja HZJZ da ljudi koji su u samoizolaciji mogu s maskom izići na izbore.

Foto: Depositphotos/fotokostic (ilustracija)
  • 2.936
  • 1.465
  • 0

Kada budu izbori, ako ste i u samoizolaciji, na biračko mjesto možete doći stavite li masku, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i izazvao - lavinu nezadovoljstva. 

Među njima je i poljoprivrednik Dragutin H. (podaci poznati redakciji) koji je u ožujku zbog izlaska iz samoizolacije kako bi na polje odvezao stajski gnoj, zaradio kaznu od 8.000 kuna. 

"Dragi prijatelji, građani Hrvatske, ne mogu, a da vam se ne obratim u vezi jučerašnje objave stožera za predstojeće izbore. Izjava g. Capaka da se na izbore može i u vrijeme samoizolacije me skroz izbezumila. Naime, ja sam kažnjen s 8000 kn jer sam u vrijeme samoizolacije odvezao gnoj u polje sam u traktoru. Nisam imao simptome, a nisam ni bio zaražen. Pa recite mi ljudi, je li to neka pedagoška mjera ili neka opomena, čovjeka kazniti sa 8000 kn*. Zar me nisu onda mogli kazniti sa 500 kn?

Uzeli su mi kompletnu sjetvu za ovo proljeće: sjemenje umjetna gnojiva špriciva gorivo. Moje njive su ovu godinu u korovu, neke sam dao u najam. Uz sve to na facebooku me popljuvalo 4.000 Hrvata i sigurno bi me objesili za prvo stablo da sam im se našao pri ruci", napisao je između ostalog na facebooku. 

Podsjećamo, ovaj je poljoprivrednik umjesto u određenoj samoizolaciji, sredinom ožujka zatečen na polju kod Varaždina. Dobiveni prekršajni nalog prema kojemu mora platiti i kaznu od 8.000 kuna, objavio je sam na facebooku.

Izašao iz samoizolacije, vozio gnoj na polje pa dobio kaznu od 8.000 kuna?

"Pazite se ljudi...ja dobil čestitku od 8 000 kn...jučer sam odpelal gnoj v polje sam samcat v kabini traktora..vele da je neko dojavio...nemojte vjerovat...u mojoj okolini niko ne zna da ja imam rješenje o samoizolaciji...sljede vam signal od mobitela...UDBA.. je na djelu...", napisao je tada na facebooku. 


Tagovi

Izbri Koronavirus Samoizolacija Poljoprivrednik Kazna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da nije rano za bubamaru?