• Koronavirus
  • Varaždinska, Varaždin

Izašao iz samoizolacije, vozio gnoj na polje pa dobio kaznu od 8.000 kuna?

Visokom kaznom kažnjen je poljoprivrednik zbog kršenja samoizolacije.

Foto: JumpStory
  • 1.321
  • 630
  • 0

Da među ljudima kojima je određena samoizolacija, a koji su je prekršili, ima i poljoprivrednika, doznalo se danas. Prema onome što je objavio index, kod Varaždina je uhvaćen muškarac koji je umjesto u samoizolaciji - bio u polju

Uhvaćen je, navode, kako u traktoru vozi gnoj na polje, a dobiveni prekršajni nalog prema kojemu mora platiti i kaznu od 8.000 kuna, objavio je sam na facebooku. Objava je u međuvremenu obrisana s te društvene mreže, no Indeks ju je ispio prepisati: 

"Pazite se ljudi...ja dobil čestitku od 8 000 kn...jučer sam odpelal gnoj v polje sam samcat v kabini traktora..vele da je neko dojavio...nemojte vjerovat...u mojoj okolini niko ne zna da ja imam rješenje o samoizolaciji...sljede vam signal od mobitela...UDBA.. je na djelu...", napisao je, tvrde, na facebooku. 

Podsjećamo, prevencija širenja koronavirusa je najvažnija, a ona podrazumijeva nekoliko pravila kojih se svi trebamo pridržavati. 

Kako se zaštititi od koronavirusa i što u slučaju pojave simptoma?

Ako imate simptome respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, grlobolja, povišena tjelesna temperatura, kratak dah) tada: 

  • Ostanite kod kuće (ne idite na posao, druge kolektive, veća obiteljska okupljanja i javna mjesta).
  • Javite se telefonom (ili e-porukom) izabranom liječniku te izbjegavajte odlazak u zdravstvenu ustanovu ako vam to nije savjetovao liječnik telefonom. 
  • U slučaju hitnosti nazovite 112.

Izvori

Index


Tagovi

Koronavirus Samoizolacija Kazna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće najzad se preselilo u baštu, ali samo jedna mrkvica