Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Meggle Hrvatska
  • 18.07.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Meggle: Javili su nam se otkupljivači koji žele preuzeti suradnju s našim kooperantima

Potražnja na hrvatskom tržištu za mlijekom veća je od proizvodnje, a nas su već kontaktirali drugi zainteresirani otkupljivači koji bi željeli nakon nas preuzeti suradnju s našim kooperatnima, kažu za Agroklub u tvrtki Meggle.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 1.085
  • 90
  • 0

Odluka tvrtke Meggle Hrvatska da gasi svoje poslovanje u Osijeku ostavila je otvoreno pitanje - što će biti s njihovim kooperantima među kojima je 340 mliječnih farmi. Dok čekamo ishod sastanka ministrice poljoprivrede Marije Vučković s predstavnicima Uprave Megglea koji je dogovoren za utorak u Ministarstvu poljoprivrede, zanimalo nas je što konkretno u planu ima ova trvtka sa svojim dobavljačima kojima je u svom priopćenju obećala pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača. 

Vijest o mljekari Meggle digla na noge Anušića, Vučković i HPK

U svojoj izjavi za Agroklub kažu kako su poslovne odnose s svojim dobavljačima gradili dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo te se nadaju kako nitko od njih neće biti ugrožen zbog ovoga  prekida suradnje.

Potražnja za mlijekom veća od proizvodnje

"Izvrsna suradnja je postignuta i s kooperantima među kojima je 200-tinjak malih proizvođača, a svima smo nastojali biti dobar, pouzdan i odgovoran partner. Sve naše obveze bit će podmirene na vrijeme i u ugovorenim rokovima, kao i do sada.

Informaciju o prekidu suradnje komunicirali smo pravovremeno prema dobavljačima i kooperantima, kako bi imali dovoljno vremena za ugovaranje novih suradnji. Potražnja na hrvatskom tržištu za mlijekom veća je od proizvodnje, a nas su već kontaktirali drugi zainteresirani otkupljivači koji bi željeli nakon nas preuzeti suradnju s našim kooperatnima", kaže voditeljica marketinga za Jugoistočnu Europu Meggle Hrvatska, Marica Oroz te nastavlja kako su u toj tvrtki sigurni da će svi njihovi kooperanti pronaći nove kupce i nastaviti isporuke bez zastoja u otkupu prema novim kupcima.

Za Meggleom ne treba cviliti - mi bez njega možemo bolje i kvalitetnije

Na pitanje o kojim je kupcima i dobavljačima riječ, Oroz nije mogla biti konkretna. Kaže kako će u utorak o tome razgovarati na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede. 

Suradnja se nastavlja do 31. prosinca 2020. 

"Više informacija o daljnjim koracima, moći ćemo reći nakon završetka razgovora s našim kooperantima i novim otkupljivačima. Još jednom želimo naglasiti da se naša proizvodnja gasi s 31. prosinca 2020., a do tada se suradnje s kooperantima nastavljaju", ističe. 

Zanimalo nas je i što će biti s osječkim postrojenjem. 

"Proizvodni pogoni su u vlasništvu Megglea, a sve daljnje korake, među kojima su i odluke vezane uz našu imovinu, pravovremeno ćemo komunicirati kad one budu donesene", zaključila je. 


Tagovi

Meggle Hrvatska Gašenje proizvodnje Otkupljivači Ugovori Marica Oroz Sastanak


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]