Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Željezno Polje
  • 01.09.2022. 16:30
  • Žepče

Medvjed napao pastira i stado ovaca kod Žepča

Lovci pozivaju na oprez prilikom ulaska u šumu i napominju da su medvjedi najopasniji kada su u društvu mladunčadi

Foto: zepce.ba
  • 1.785
  • 117
  • 0

Pastir Sinan Čizmić i nekoliko ovaca ozlijeđeni su kada je mladi medvjed, prije dva dana, iznenada tijekom noći utrčao u njegovo stado u Dubravama kod Željeznog Polja u susjednoj BiH. Uplašeni ovčar je, kako navode lokalni mediji, u samoobrani ustrijelio mladunče ove zaštićene vrste divljači. 

Lovačko društvo Orlovik, kako piše portal Zepce.ba, obavijestili su nadležno ministarstvo o događaju i poduzeli sve zakonske radnje jer se radi o zaštićenoj vrsti medvjeda. 

"Srećom, ozbiljnijih posljedica nema, a lakše ozlijeđeni čovjek je na vrijeme zbrinut u žepačkom Domu zdravlja" , rekao je Almir Mandžuka, predsjednik LD Orlovik.

Kako dalje navodi, od ovoga ne treba praviti dramu, ali preporučuje gljivarima da s oprezom ulaze u šumu i da su medvjedi najopasniji kada su u društvu mladunaca.

"Učinit će sve da zaštite mlade medvjede. Ako se čovjek nađe u njihovoj blizini, to mogu protumačiti kao napad i onda može doći do vrlo opasne situacije u kojoj nenaoružan čovjek nema nikakve šanse preživjeti", naveo je Mandžuka.

Dramatična borba kod Vratnika: Božu Nekića od napada medvjeda spasili njegovi psi

Po fotografijama koje su objavljene procjenjuju da je riječ o mlađem medvjedu, ne starijem od dvije godine. Službenici policijske stanice Žepče, na licu mjesta su sačinili zapisnik.


Tagovi

Medvjed Napad medvjeda Ovce Sinan Čizmić Almir Mandžuka


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]