Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometni prekršaj
  • 26.05.2020. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja

Maloljetnik vozio neregistrirani traktor, kazna i djetetu i vlasniku

Optužni prijedlog policija podnosi protiv djeteta, a obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o obaveznom osiguranju u prometu, slijedi i vlasniku traktora.

Foto: Depositphotos/smuki (ilustracija)
  • 4.376
  • 433
  • 0

Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu slijedi djetetu, dok će protiv vlasnika traktora biti podnesen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o obaveznom osiguranju u prometu, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavaččka. 

Naime, u nedjelju, 24. svibnja oko 8 sati, u Ulici Ivana Zocha u Petrinji, policijski su službenici zaustavili neregistrirani traktor kojim je upravljao maloljetnik bez položenog vozačkog ispita.

Kolika je dob zatečenog maloljetnika, policija ne navodi, međutim, koliko je ovakva praksa opasna, podsjeća nas slučaj iz travnja 2018. kada je teške ozljede zaradio dječak (11) koji je vozeći ga, traktorom sletio s ceste u kanal u mjestu Rašćani kod Križevaca. Kako je tada izvijestila koprivničko-križevačka policija, do nesreće je došlo u 13.15 sati u Rašćanima na nizbrdici kada je traktorom sletio van kolnika i prevrnuo se. Dječak - vozač je, prema neslužbenim podacima, zadobio teške povrede glave i prsnog koša te je prevezen u koprivničku bolnicu.

Dječak (11) vozio traktor i sletio s ceste!

Protiv njega je također bio podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja, dok je protiv vlasnika traktora podnesen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o obaveznom osiguranju u prometu.


Tagovi

Neregistrirani traktor Maloljetnik Policija Prometni prekršaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]