Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Utaja poreza
  • 01.11.2019. 09:00
  • Virovitičko-podravska, Slatina

Krivotvorene gotovinske račune prikazivao kao stvarni trošak poljoprivrednog gospodarstva?

Protiv tvrtke i 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava, navodi policija.

Foto: Pixabay/Pexels
  • 2.394
  • 155
  • 0

Protiv tvrtke i 45-godišnjaka iz Slatine Policijska uprava virovitičko-podravska podnijet će kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela.

Kako navode na svojim stranicama, postupajući po operativnim saznanjima, policijski službenici Službe kriminalističke policije su 29. listopada, proveli kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom u svezi postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela.
 
"Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je 45-godišnjak, kao direktor tvrtke iz Slatine, u vremenskom periodu od 1. siječnja 2015. godine do 31. prosinca 2016. godine, počinio kaznena djela, utaja poreza ili carine, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na štetu pravnog poretka i državnog proračuna. 

I to na način da je nabavljao krivotvorene gotovinske račune tvrtke iz Zagreba, koji su zatim upotrebljavani u knjigovodstvu tvrtke u kojoj je on direktor, kao vjerodostojni i prikazivani kao stvarni trošak poljoprivrednog gospodarstva i tom prilikom je obračunavan predporez, čime je prijavljeni svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 36.500,00 kuna", navodi policija.


Tagovi

Kaznena prijava Policija Poljoprivredno gospodarstvo Utaja poreza


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]