Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predsjednica RH
  • 15.01.2016. 16:30

Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu Agroklubu!

Prije no što je nazočila prezentaciji aktivnosti udruge Osijek Software City-a, predsjednica je obišla i uredništvo informacijskog sustava Agroklub.

  • 504
  • 59
  • 0

Prije no što je nazočila prezentaciji aktivnosti udruge Osijek Software City-a, koja okuplja tvrtke iz IT sektora, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je obišla i uredništvo informacijskog sustava Agroklub u osječkom Poduzetničkom inkubatoru BIOS, gdje je saznala sve o našim aktivnostima i proizvodima.

Istaknula je kako se rast BDP-a osigurava kroz poduzetništvo, stvaranje novih radnih mjesta, ali da je zato nužno ići u korak s vremenom i svjetskim trendovima. Zato je nužno povezivati izvrsne IT tvrtke i njihove usluge sa ostatkom gospodarstva, a poglavito poljoprivredom koja dominira ovim područjem, kako bi postali konkurentniji i ostvarili pretpostavke za snažniji rast bruto domaćeg proizvoda. Podsjetimo, tijekom svog posjeta Vukovaru predsjednica se založila za premještanje Ministarstva poljoprivrede u Osijek.

Ministarstvo poljoprivrede preseliti u Osijek!

U Slavoniji se osjeća optimizam da se konačno izvlačimo iz recesije, poručila je u Osijeku hrvatska predsjednica.

Rast BDP-a kroz poduzetništvo

Predsjednica je izjavila kako je optimizam vidljiv i kako idemo ka boljem iskorištavanju europskih fondova, do razvoja proizvodnje i reindustrijalizacije Hrvatske, na načelima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Obrativši se čelnicima lokalne samouprave, djelatnicima BIOS-a i udruge Osijek Software City, izrazila je zadovoljstvo poduzetničkim duhom, koncentracijom i prenošenjem znanja u ovoj ustanovi, kao i uvjerenje da će Hrvatska na takav način brzo uhvatiti korak s razvijenijim zemljama

"U virtualnom svijetu, koji je ipak toliko stvaran, odvija se puno toga, uključujući i gospodarstvo, i to je komponenta gospodarstva koju u Hrvatskoj još nismo sasvim shvatili, osim u nekim sredinama, kao u Osijeku", poručila je predsjednica.


Tagovi

Kolinda Grabar Kitarović Ministarstvo poljoprivrede Agroklub BIOS Osijek Osijek Software City


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."